volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Welkom in de Zaalcorner

Zaalhockey is leuk en anders, maar ook deels hetzelfde als hockey op het veld. Er zijn andere spelregels, je hebt een andere stick nodig en andere schoenen. Ook de wedstrijden verlopen anders dan op het veld, er zijn zaalwachten nodig en je levert een 'aanpakker' per team. Hoe zat dat allemaal ook alweer? Hieronder vind je alle informatie. Scroll lekker door de pagina of klik op één van onderstaande buttons om direct naar een specifiek onderdeel te gaan. Veel lees- en zaalhockey plezier!


Corona

Zaalhockey
Zaal en terrein

Contact


CORONA MAATREGELEN HAL
-
CTB check bij iedereen vanaf 18 jaar (in de horeca vanaf 13 jaar). Mensen in functie, zoals scheidsrechters en coaches hoeven geen CTB te tonen. Rij-ouders daarentegen wel.


-
Voor iedereen vanaf 18 jaar die niet aan het hockeyen is, geldt de verplichting tot het nemen van 1,5 meter afstand. Dus ook bijvoorbeeld bij het lopen van/naar het veld.

-
Mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, behalve als je aan het hockeyen bent. Ook uitgezonderd coaches en scheidsrechters.

-
Buiten bovengenoemde teambegeleiding, beperkt publiek. Beperking is namelijk een zitplaats en onderlinge afstand van 1,5m. We gaan komende dagen kijken naar meer mogelijkheden.-
Probeer de verblijftijd in de hal te beperken tot maximaal 10 minuten voor of na de wedstrijd/training.

Voor een compleet overzicht van de Corona maatregelen op Kampong KLIK HIER
COMPETITIEDATA 2021-2022
December: 05*, 11/12, 18/19
Januari 08/09, 15/16, 22/23, 29/30
Februari 05/06, 12/13, 19/20

*Op 5 december enkel in de ochtenduren.

De competitie wordt in het weekend van 29-20 januari hervat.
SPELREGELS
De belangrijkste zaalregels op een rij. Handig voor spelers, coaches én publiek, want wie de regels kent speelt en bekijkt het spel met meer plezier! Hoe zit het ook alweer met afstand houden? En de vliegende keep?
Zo is het wisselen van spelersbank opgeheven, dus je hoeft met je team dus niet meer te wisselen van bank. De vrije push na een strafcornersituatie mag ook met beschermend materiaal worden uitgenomen. Dit mag echter niet met een selfpass.
Kijk voor de officiële en volledige spelregelreglementen op de site van de KNHB:
KNHB-spelregels of check snel dit KNHB YouTube kanaal waar spelsituaties worden uitgelegd.
TIPS & TRICKS
We hebben een aantal filmpjes opgenomen om je zo te helpen met wat handigheidjes in de zaal. Weet jij het verschil tussen een goede en een foute slag of (rol)push? Weet jij hoe je kan ontsnappen met een sleepbeweging als je ingesloten raakt bij de balk? Kijk eens naar het onderstaande filmpje of naar alle andere tips & tricks op ons YouTube kanaal KampongTV zaaltechniek.


*NIEUW* We hebben nieuwe keeper-zaaltechniekvideo's voor jullie gemaakt. In de zaal werkt het toch allemaal net wat anders dan op het veld, dus hebben we handige tips en tricks voor jullie. Samen met Babette Backers (keepster D1 zaal) en D1 speelsters Gabrielle Mosch en Mabel Brands (Oranje zaal) maakten we nieuwe video's voor de 7-delige serie "Zaalhockey techniek - Keeper”.
Kijk onderaan deze pagina naar de nieuwsberichten met de video's


 


ZAALWACHT
De meeste teams hebben dit zaalseizoen een of twee keer de zaalleiding en leveren die dagen twee zaalwachten. Een grote verantwoordelijkheid. Je ziet gedurende een blok van drie of vier wedstrijden toe op de gang van zaken in de Kamponghal XXL. Niet alleen op het wedstrijdveld, maar in de héle hal. Spreek daarom ook ouders, supporters en wachtende teams aan op hun gedrag. Maar wees vooral een gastheer/vrouw en maak van onze hal een prettige en veilige plek om te sporten

Hoe weet je of zaalleiding hebt met je team?
In de LISA app kan je naar desbetreffende wedstrijd gaan. Zoals ook in het voorbeeld hiernaast zie je dan bij Zaalleiding Kampong staan: jouw team dus! Je bent dus zaalwacht voor het hele blok (van 3 wedstrijden).

Coronawacht
Helaas hebben we te kampen met Corona en bijkomende maatregelen. Nu CTB (CoronaToegangsBewijs) verplicht is gesteld bij binnensporten gaan wij dus bij de ingang van de zaal een CTB check uitvoeren bij iedereen boven de 18 jaar. Eén van de twee Zaalwachten zal belast worden met deze taak. Het is ook mogelijk een derde zaalwacht mee te nemen hiervoor.

In de zaalwachtkoffer zit een speciaal hesje zodat je herkenbaar bent. Bij binnenkomst in beide hallen zal een checkpoint ingericht zijn. Hier kan je iedereen die binnenkomt (muv mensen in functie zoals coaches en scheidsrechters) checken en wijzen op de mondkapjes plicht. Noodzakelijke app (Coronascanner) is te downloaden in de Appstore/Play Store.

In de hal houden we 1,5m afstand (behalve de spelers tijdens de wedstrijd) en dragen we een mondkapje. Uitzondering hierop zijn natuurlijk de spelers tijdens de wedstrijd, scheidsrechters en coaches.

Om te weten wat je dan moet doen, lees je hier de INSTRUCTIE ZAALWACHT en voor de snelheid een samenvatting: CHECKLIST ZAALWACHT- Jongste jeugd (E6/E8)
Bij de jongste jeugd (E6/E8) leveren beide teams ieder zelf een spelleider. Deze spelleider hoeft niet in bezit van een scheidsrechterkaart te zijn.

- A/B/C/D
Kampong arbitrage plant scheidsen in op alle A/B/C/D zaal competitiewedstrijden, behalve als er bondscheidsen zijn / worden toegewezen.
Voor de meeste teams zijn de aangewezen scheidsen ouders uit de lijst ouder-scheidsen per team. Voor hogere teams (zoals MD1) zetten we meestal CS+ / specialisten in omdat het voor de meeste fluit-ouders te hoog gegrepen is. Let wel, ouders van deze "hogere" teams kunnen wel door de arbitragecommissie op een andere wedstrijd ingezet worden.

We plannen vrijwel altijd 3 scheidsen op het hele zaalblok. Elke scheids fluit dan 2 van de 3 wedstrijden in het zaalblok. Wie welke wedstrijd doet bepalen de aangewezen scheidsen in onderling overleg.

- Senioren
Senioren leveren per zaalblok bij hun THUIS-wedstrijden altijd twee scheidsrechters.

Let op:
1) alleen spelers of ouders met een scheidsrechterskaart mogen wedstrijden fluiten (niet bij E en F jeugd)
.
2) Als je nog geen kaart hebt en je hebt je opgegeven via je teammanager om te fluiten, word je direct door de KNHB uitgenodigd. Voor andere vragen omtrent je kaart of om je aan te melden om een kaart te halen, mail dan naar [email protected]In de zaal speel je op zaalschoenen (géén zwarte zolen) en met een zaalstick. Een zaalstick is platter dan een veldstick. Ook heb je een handschoentje nodig, om je hand te beschermen (in de zaal is je stick veel laag bij de grond).
Uiteraard draag je ook je bitje en scheenbeschermers.

Voor de keepers geldt dat ze naast de zaalschoenen met zaalriempjes om de klompen moeten spelen. De reden is dat de metalen gespjes van de legguards schade kunnen maken aan de zaalvloer. Zaalriempjes kun je op afspraak (door Corona woensdagavond gesloten) bij de Materiaalcommissie afhalen. Ze zitten bij de lockers naast veld 2.
Zij zijn te bereiken via email: [email protected]

De legguards van de Jongste Jeugd zijn voorzien van bandjes (zie foto hiernaast) die ook in de zaal gebruikt mogen worden. Zij hoeven dus niet de riempjes te vervangen.

*NIEUW* We hebben weer nieuwe zaaltechniekvideo's voor jullie gemaakt. In de zaal werkt het toch allemaal net wat anders dan op het veld, dus hebben we handige tips en tricks voor jullie. Samen met Babette Backers (keepster D1 zaal) en D1 speelsters Gabrielle Mosch en Mabel Brands (Oranje zaal) maakten we nieuwe video's voor de 7-delige serie "Zaalhockey techniek - Keeper”.
Kijk eens naar dit promo filmpje of naar de nieuwsberichten onderaan deze pagina waar je de filmpjes kan vinden.

Teams die als eerste trainen of spelen kunnen de sleutel van de hal ophalen bij de bar in het clubhuis of ontvangen een e-mail met de code voor het sleutelkluisje. Onze Kamponghal beheerder is ook regelmatig aanwezig om te helpen.

Zijn jullie het laatste team die dag? Ruim de hal netjes op, veeg het veld schoon met de vloerwisser en haal vervolgens de sleutel op bij de bar voor 17:00 uur of gebruik de sleutel uit het sleutelkluisje en sluit de hal af. Vergeet niet het licht in de hal uit te doen, de schakelaar zit naast de toegangsdeur. Neem anders contact op met de Kamponghalbeheerder.

Voor zaalwachten op wedstrijddagen op zaterdag en zondag geldt dezelfde sleutelprocedure

CLUBHUIS EN HORECA
Op wedstrijddagen en tijdens trainingen zijn het clubhuis en het tennispaviljoen altijd open. Ook voor eten, drinken, omkleden, douchen en een sanitaire stop kun je daar terecht. Dus kom met je team lekker ontbijten, lunchen of dineren. Ook voor verse koffie en thee! Eten en drinken doen we niet in de Kamponghal XXL. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in.

Tennispaviljoen is bereikbaar op: 06 - 83 99 98 17
Nummer 14 / clubhuis is bereikbaar op: 030 - 20 06 014Er is voldoende ruimte om te parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2 (zie plattegrond). De fietsen graag in de fietsenrekken bij veld 7-8-9 of op P1 bij ingang veld 1 zetten en niet elders of los tegen een hek.We zijn zuinig op onze hal en materialen, daarom een aantal huisregels:
  • - stop je buitenschoenen en kleding in de manden;
  • - op grijze vloerdelen mag je met buitenschoenen lopen;
  • - op blauwe vloerdelen alléén sportschoenen met schone witte zolen;
  • - op de rode vloerdelen lopen de scheidsrechters
  • - water of vuil op de vloer? Pak een bezem of papier en maak even schoon;
  • - net als bij tennis vegen we na elke training en in het weekend na elk wedstrijdblok het veld schoon met de vloerwisser.
  • - met doelen, balken en banken niet tegen het kwetsbare tentdoek stoten;
  • - niet met balken slepen;- tijdens wedstrijden niet inspelen langs het veld.
OPBOUW EN AFBOUW VAN DE KAMPONGHAL XXL

Ook het afbouwen doen we straks samen met jullie. Het op- en afbouwschema is opgesteld; hierin staat precies aangegeven op welke dag wij de hulp van 1 of 2 personen (spelers/ouders/vrienden/etc.) uit jullie team verwachten. We willen benadrukken dat dit een grote klus is, waarbij we echt rekenen op de inzet van alle teams.
Dus als je verhinderd bent, ruil met iemand en regel zelf vervanging!

Wil je (een) extra uurtje(s) helpen? Laat het ons weten en mail naar
[email protected].

Agenda:
Het afbouwen zal plaatsvinden op 24 februari en in de week van 7-11 maart 2022.

Welk team op welke dag verwacht wordt en wat je gaat doen is in dit SCHEMA terug te vinden.CONTACT
Team Zaal zet zich in om jeugd- en seniorenleden met plezier te kunnen laten zaalhockeyen op Kampong. Heb je vragen over zaalhockey? Kijk hier met wie je contact kunt opnemen:


Team Zaal:
[email protected]
Barbara Burgering, Michael Lohle, Rutger Hardick, Joost Rings, Ronald van Maldegem, Hester de Melker en René Kemps

Senioren Zaalhockey:
[email protected]
Annemieke de Vries

Wedstrijdsecretariaat jeugd en senioren:
[email protected]
Jean-Paul Bolhaar en Wouter Janssen

Arbitrage en zaalwachten:
[email protected]

Jorrit Bruinsma

Beheerder Kamponghal:
[email protected]
Jeroen van de Peppel 06-12859883

Kamponghal en Bouwteam:
[email protected]

Michael Lohle, Rutger Hardick

Zaalhuur en trainingsschema:
[email protected]Dank voor jullie medewerking en veel plezier in de zaal!
DOWNLOADS

Hieronder vind je een handig downloadoverzicht met de belangrijkste info:


 
Powered by LISA