volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Welkom in de Zaalcorner

Hier vind je alle informatie over zaalhockey, de zaalcompetitie, onze vernieuwde Kamponghal XXL, info-avonden en cursussen voor coaches, trainers, zaalwachten en scheidsrechters.

SPELREGELS
De belangrijkste zaalregels op een rij. Handig voor spelers, coaches én publiek, want wie de regels kent speelt en bekijkt het spel met meer plezier! Hoe zit het ook alweer met afstand houden? En de vliegende keep?
Vanaf seizoen 2018-2019 is het wisselen van spelersbank is opgeheven, dus je hoeft met je team dus niet meer te wisselen van bank. De vrije push na een strafcornersituatie mag nu ook met beschermend materiaal worden uitgenomen. Dit mag echter niet met een selfpass.
Kijk voor de officiële en volledige spelregelreglementen op de site van de KNHB:
KNHB-spelregels

ZAALWACHT
De meeste teams hebben dit zaalseizoen een of twee keer de zaalleiding en leveren die dagen twee zaalwachten. Welke wedstrijden dat zijn lees je in de app of op de website bij Agenda en klik op een wedstrijd. Staat er bij wedstrijdinfo 'Zaalleiding' of 'ZL', dan hebben jullie 'dienst'.
Je bent als zaalwacht verantwoordelijk voor je eigen twee wedstrijden én voor de andere wedstrijd in je poule. Deze drie wedstrijden vormen samen een 'speelblok'.
Zaalwacht is niet alleen verantwoordelijk voor een goed wedstrijdverloop, maar ziet ook toe op publiek en goed gebruik van de hal.
Om te weten wat je dan moet doen, lees je hier de CHECKLIST ZAALWACHT

SCHEIDSRECHTER
- Jongste jeugd (E6/E8)
Bij de jongste jeugd (E6/E8) leveren beide teams ieder zelf een spelleider.
- A/B/C/D
Kampong arbitrage plant scheidsen in op alle A/B/C/D zaal competitie-wedstrijden, behalve als er bondscheidsen zijn / worden toegewezen. Voor de meeste teams zijn de aangewezen scheidsen ouders uit de lijst ouder-scheidsen per team. Voor hogere teams (zoals MD1) zetten we meestal CS+ / specialisten in omdat het voor de meeste fluit-ouders te hoog gegrepen is. We plannen vrijwel altijd 3 scheidsen op het hele zaalblok. Elke scheids fluit dan 2 van de 3 wedstrijden in het zaalblok. Wie welke wedstrijd doet bepalen de aangewezen scheidsen in onderling overleg.
- Senioren
Senioren leveren per zaalblok bij hun THUIS-wedstrijden altijd twee scheidsrechters.

Let op: alleen spelers of ouders met een scheidsrechters kaart mogen wedstrijden fluiten.

Assistentie
Drie wedstrijden achter elkaar fluiten is vermoeiend, zeker voor beginnende scheidsrechters. Daarom coördineert de Kampong arbitragecommissie de inzet van fluitisten. Je krijgt assistentie van één of twee andere Kampong scheidsrechters.
Deze luxe betekent wel dat jij ook wedstrijden van andere Kampongteams moet fluiten. In principe altijd in de Kamponghal, dus wel lekker dichtbij. En gezellig!

SLEUTELBELEID
Teams die als eerste trainen of spelen kunnen de sleutel van de hal ophalen bij de bar in het clubhuis. Deze krijg je mee na het overleggen van onderpand (telefoon of portemonnee). Onze Kamponghal beheerder Michiel Kamer is ook regelmatig aanwezig om te helpen.
Zijn jullie het laatste team die dag? Ruim de hal netjes op, veeg het veld schoon met de vloerwisser en haal vervolgens de sleutel op bij de bar en sluit de hal af. Vergeet niet het licht in de hal uit te doen, de schakelaar zit naast de toegangsdeur.
Voor zaalwachten op wedstrijddagen op zaterdag en zondag geldt dezelfde sleutelprocedure.

MATERIAAL EN KEEPERS
In de zaal speel je op zaalschoenen (géén zwarte zolen) en met een zaalstick. Een zaalstick is platter dan een veldstick. Ook heb je een handschoentje nodig, om je hand te beschermen (in de zaal is je stick veel laag bij de grond).
Uiteraard draag je ook je bitje en scheenbeschermers.
Voor de keepers geldt dat ze naast de zaalschoenen met zaal riempjes om de klompen moeten spelen. De reden is dat de metalen gespjes van de leggaurds schade kunnen maken aan de zaalvloer. Zaalriempjes kun je op woensdagen vanaf 19.30 uur bij de Materiaalcommissie afhalen. Ze zitten bij de lockers naast veld 2.
Met vragen mail je ze: [email protected]

CLUBHUIS EN HORECA
Op wedstrijddagen en tijdens trainingen zijn het clubhuis en het tennispaviljoen altijd open. Ook voor eten, drinken, omkleden, douchen en een sanitaire stop kun je daar terecht. Dus kom met je team lekker ontbijten, lunchen of dineren. Ook voor verse koffie en thee! Eten en drinken doen we niet in de Kamponghal. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in.

PARKEREN
Er is voldoende ruimte om te parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2 (zie plattegrond). De fietsen graag in de fietsrekken bij veld 7-8-9 zetten en niet elders of los tegen een hek.

OVERIGE HUISREGELS
We zijn zuinig op onze hal en materialen, daarom een aantal huisregels:
- stop je buitenschoenen en kleding in de manden;
- op grijze vloerdelen mag je met buitenschoenen lopen;
- op blauwe vloerdelen alléén sportschoenen met schone witte zolen;
- op de rode vloerdelen lopen de scheidsrechters
- water of vuil op de vloer? Pak een bezem of papier en maak even schoon;
- net als bij tennis vegen we na elke training en in het weekend na elk wedstrijdblok het veld schoon met de vloerwisser.
- met doelen, balken en banken niet tegen het kwetsbare tentdoek stoten;
- niet met balken slepen;
- tijdens wedstrijden niet inspelen langs het veld.

OPBOUW EN AFBOUW VAN DE BLAASHAL
We bouwen op in de week van 11 t/m 18 november en net als ieder jaar doen we dat samen met jullie. Er is weer een mooi opbouw en afbouwschema opgesteld, waarin precies staat aangegeven op welke dag wij de hulp van 1 of 2 personen (spelers/ouders/vrienden/etc) uit jullie team verwachten. We willen benadrukken dat dit een grote klus is, waarbij we echt rekenen op de inzet van alle teams, dus als je verhinderd bent, ruil met iemand en regel zelf vervanging!
Wil je (een) extra uurtje(s) helpen? Laat het ons weten en mail naar [email protected].
Het afbouwen zal plaatsvinden op 19 februari en 3 maart!

Team Zaal zet zich in om jeugd- en seniorenleden met plezier te kunnen laten zaalhockeyen op Kampong. Heb je vragen over zaalhockey? Kijk hier met wie je contact kunt opnemen:

CONTACT:

Team Zaal:
[email protected]
Barbara Burgering, Michael Lohle, Rutger Hardick, Hester de Melker, Joost Rings, Rene Kemps, Ronald van Maldegem

Senioren Zaalhockey:
[email protected]
Annemieke de Vries

Wedstrijdsecretariaat /financiën:Arbitrage en zaalwachten:

Sebastiaan Archbold

Beheerder Kamponghal:


Kamponghal en Bouwteam:
Michael Lohle, Rutger Hardick, Jans Pijbes

Zaalhuur:
[email protected]


Dank voor jullie medewerking en veel zaalplezier!


Hier vind je een handig downloadoverzicht met de belangrijkste info:

o OPBOUW EN AFBOUWSCHEMA 2019-2020

 

 
Powered by LISA