volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

ParaHockey

Nieuwe naam: ParaHockey
Het devies bij ParaHockey is: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Want iedereen moet kunnen hockeyen. Daarom bieden steeds meer verenigingen G-hockey, LG-hockey en rolstoelhockey aan.

Vanaf nu is de naam van G-hockey en LG-hockey bij Kampong gebundeld onder de internationale naam: ParaHockey.

G-hockey is voor spelers met een verstandelijke beperking.
LG-hockey voor spelers met een lichamelijke beperking die niet rolstoelgebonden zijn.

ParaHockey: G-hockey

Binnen het ParaHockey valt onder andere de discipline G-hockey. G-hockey is voor spelers met een verstandelijke beperking die niet afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze discipline heeft een vaste plek gekregen binnen de KNHB. Dit wil zeggen dat trainingen en competitie gelijktijdig met het reguliere hockey plaatsvinden. Bij G-hockey wordt er gespeeld volgens de ParaHockey regels. We passen enkel de regels aan als die de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komen.
Accent op speelplezierHet doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren tijdens de training.  Het accent ligt op spelplezier, vertrouwen en eigen kunnen. Het accent ligt niet op de beperking. De normale regels en technieken worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan concentratie en oog-hand coördinatie. Alles is er op gericht dat de spelers binnen hun mogelijkheden plezier beleven aan de sport. 

 

Lees meer in het informatieboekje

 

Integratie

Het G-hockey speelt zich af te midden van de Kampong jeugdleden en centraal op alle Kampong hockeyvelden. Integratie staat hoog in het vaandel.

 

Hockey voor iedereen

Hockeytraining voor kinderen vanaf zes jaar, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen binnen een regulier hockeyteam.

 

Training

Op zaterdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur en woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur.
De training staat onder deskundige leiding, tevens zijn er een aantal vrijwilligers uit de senioren en de A-jeugd en B-jeugd waardoor indien nodig 1 op 1 begeleiding mogelijk is. Ouders staan langs het veld en na afloop wordt er gezamenlijk met de trainers en de kinderen koffie en limonade gedronken in het clubhuis.

 

 

Lidmaatschap en aanmelden

Geïnteresseerde sporters kunnen zonder enige verplichting drie- of viermaal op proef meetrainen. Een hockeystick is aanwezig, zorg zelf voor sportkleding en sportschoenen. Na deze trainingen zullen wij samen met de ouders in alle eerlijkheid bekijken of lid worden voor uw kind verstandig, haalbaar en leuk is. Aan deze kennismaking zijn geen kosten verbonden. Het seizoen loopt van september tot juni.
Je kunt je kind via 
Lid worden aanmelden. Geef duidelijk aan dat u uw kind opgeeft voor G-hockey. 

 

Contributie
De contributie wordt jaarlijks vastgesteld en staat vermeld op de website onder

Lidmaatschap & Contributie.

 

 

Competitie
De KNHB heeft een aparte G-hockey competitie en alle G-teams in Nederland zijn ingedeeld in vier regio's. Kampong is ingedeeld in regio Midden. Er wordt gespeeld volgens de reguliere zestal competitie en de wedstrijden worden zowel thuis als uit op zaterdag gespeeld.


Duidelijke structuur
De trainingen kennen een duidelijke structuur. De spelers en ouders zijn 10 minuten voor aanvang aanwezig, een moment waarop bijzonderheden kunnen worden doorgegeven. Van iedere sporter is een Trainingskompas aanwezig waarop, indien relevant, motorische beperkingen (bv. spierzwakte), medische gegevens (bv. suikerziekte) en bijzonderheden t.a.v. communicatie (bv. verminderd gehoor, stotteren, slecht praten) staan vermeld, zodat hiermee rekening kan worden gehouden.

 

Gezamenlijk én individueel
De training start met gezamenlijk inlopen en warming-up. Daarna worden de sporters opgesplitst in kleine groepjes afhankelijk van het niveau sporters en 1- 6 spelers per trainer. Oefeningen in pushen en slaan worden afgewisseld met spelletjes waarbij wordt gelopen met de bal en om pionnen moet worden geslalomd. Technische oefeningen en oefeningen waar meer bij moet worden gelopen wisselen elkaar af. Aan het eind van de training wordt er een wedstrijdje gespeeld. Halverwege het trainingsuur is er, voor de sporters die dat willen, gelegenheid even iets te drinken. Aan het eind van de training wordt er gezamenlijk opgeruimd en wordt de ochtend afgesloten met een drankje in het clubhuis. 


 


De ParaHockey commissie

De commissie initieert het beleid van ParaHockey bij Kampong. Daarbij maakt de

commissie gebruik van de informatie / beleid dat wordt gemaakt door de Para commissie van

de KNHB.

De commissie zorgt dat er voldoende middelen zijn zowel financieel als materieel om de

sporters op een veilige manier te kunnen laten hockeyen.

Andere taken zijn: PR, organisatie met hulp van ouders / trainers van events zoal Line Up,

eindfeestje, bijscholing trainers e.d.


Meer informatie
Voor meer informatie neem je  contact op met:

[email protected]

 


Hockey voor iedereen
Kampong Hockey geeft training voor kinderen vanaf zes jaar met een lichamelijke/medische beperking, die vanwege deze beperking niet of moeilijk bij een reguliere sportvereniging terecht kunnen. De kinderen mogen met hun aangepaste schoeisel op de velden spelen.

Trainingen
Deze training wordt op woensdagmiddag 17:00 - 18:00 en op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur
 
Verder op deze pagina informatie over:

 
Powered by LISA