volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Welkom in de Zaalcorner

Zaalhockey is leuk en anders, maar ook deels hetzelfde als hockey op het veld. Er zijn andere spelregels, je hebt een andere stick nodig en andere schoenen. Ook de wedstrijden verlopen anders dan op het veld, er zijn zaalwachten nodig en je levert een 'aanpakker' per team. Hoe zat dat allemaal ook alweer? Hieronder vind je alle informatie. Scroll lekker door de pagina of klik op één van onderstaande buttons om direct naar een specifiek onderdeel te gaan. Veel lees- en zaalhockey plezier!


Zaalhockey
Zaal en terrein

Contact

COMPETITIEDATA 2021-2022
December: 05*, 11/12, 18/19
Januari 08/09, 15/16, 22/23, 29/30
Februari 05/06, 12/13, 19/20

*Op 5 december enkel in de ochtenduren.
SPELREGELS
De belangrijkste zaalregels op een rij. Handig voor spelers, coaches én publiek, want wie de regels kent speelt en bekijkt het spel met meer plezier! Hoe zit het ook alweer met afstand houden? En de vliegende keep?
Zo is het wisselen van spelersbank opgeheven, dus je hoeft met je team dus niet meer te wisselen van bank. De vrije push na een strafcornersituatie mag ook met beschermend materiaal worden uitgenomen. Dit mag echter niet met een selfpass.
Kijk voor de officiƫle en volledige spelregelreglementen op de site van de KNHB:
KNHB-spelregels of check snel dit KNHB YouTube kanaal waar spelsituaties worden uitgelegd.
TIPS & TRICKS
We hebben een aantal filmpjes opgenomen om je zo te helpen met wat handigheidjes in de zaal. Weet jij het verschil tussen een goede en een foute slag of (rol)push? Weet jij hoe je kan ontsnappen met een sleepbeweging als je ingesloten raakt bij de balk? Kijk eens naar het onderstaande filmpje of naar alle andere tips & tricks op ons YouTube kanaal KampongTV zaaltechniek.ZAALWACHT
De meeste teams hebben dit zaalseizoen een of twee keer de zaalleiding en leveren die dagen twee zaalwachten. Welke wedstrijden dat zijn lees je in de app of op de website bij Agenda en klik op een wedstrijd. Staat er bij wedstrijdinfo 'Zaalleiding' of 'ZL', dan hebben jullie 'dienst'.
Je bent als zaalwacht verantwoordelijk voor je eigen twee wedstrijden én voor de andere wedstrijd in je poule. Deze drie wedstrijden vormen samen een 'speelblok'.
Zaalwacht is niet alleen verantwoordelijk voor een goed wedstrijdverloop, maar ziet ook toe op publiek en goed gebruik van de hal.
Om te weten wat je dan moet doen, lees je hier de CHECKLIST ZAALWACHT

- Jongste jeugd (E6/E8)
Bij de jongste jeugd (E6/E8) leveren beide teams ieder zelf een spelleider. Deze spelleider hoeft niet in bezit van een scheidsrechterkaart te zijn.

- A/B/C/D
Kampong arbitrage plant scheidsen in op alle A/B/C/D zaal competitiewedstrijden, behalve als er bondscheidsen zijn / worden toegewezen.
Voor de meeste teams zijn de aangewezen scheidsen ouders uit de lijst ouder-scheidsen per team. Voor hogere teams (zoals MD1) zetten we meestal CS+ / specialisten in omdat het voor de meeste fluit-ouders te hoog gegrepen is. Let wel, ouders van deze "hogere" teams kunnen wel door de arbitragecommissie op een andere wedstrijd ingezet worden.

We plannen vrijwel altijd 3 scheidsen op het hele zaalblok. Elke scheids fluit dan 2 van de 3 wedstrijden in het zaalblok. Wie welke wedstrijd doet bepalen de aangewezen scheidsen in onderling overleg.

- Senioren
Senioren leveren per zaalblok bij hun THUIS-wedstrijden altijd twee scheidsrechters.

Let op:
1) alleen spelers of ouders met een scheidsrechterskaart mogen wedstrijden fluiten (niet bij E en F jeugd)
.
2) Als je nog geen kaart hebt en je hebt je opgegeven via je teammanager om te fluiten, word je direct door de KNHB uitgenodigd. Voor andere vragen omtrent je kaart of om je aan te melden om een kaart te halen, mail dan naar [email protected]In de zaal speel je op zaalschoenen (géén zwarte zolen) en met een zaalstick. Een zaalstick is platter dan een veldstick. Ook heb je een handschoentje nodig, om je hand te beschermen (in de zaal is je stick veel laag bij de grond).
Uiteraard draag je ook je bitje en scheenbeschermers.
Voor de keepers geldt dat ze naast de zaalschoenen met zaalriempjes om de klompen moeten spelen. De reden is dat de metalen gespjes van de legguards schade kunnen maken aan de zaalvloer. Zaalriempjes kun je op woensdagen vanaf 19.30 uur bij de Materiaalcommissie afhalen. Ze zitten bij de lockers naast veld 2.
Met vragen mail je ze: [email protected]
De legguards van de Jongste Jeugd zijn voorzien van bandjes (zie foto hiernaast) die ook in de zaal gebruikt mogen worden. Zij hoeven dus niet de riempjes te vervangen.
Teams die als eerste trainen of spelen kunnen de sleutel van de hal ophalen bij de bar in het clubhuis. Deze krijg je mee na het overleggen van onderpand (telefoon of portemonnee). Onze Kamponghal beheerder is ook regelmatig aanwezig om te helpen.
Zijn jullie het laatste team die dag? Ruim de hal netjes op, veeg het veld schoon met de vloerwisser en haal vervolgens de sleutel op bij de bar en sluit de hal af. Vergeet niet het licht in de hal uit te doen, de schakelaar zit naast de toegangsdeur.
CLUBHUIS EN HORECA
Op wedstrijddagen en tijdens trainingen zijn het clubhuis en het tennispaviljoen altijd open. Ook voor eten, drinken, omkleden, douchen en een sanitaire stop kun je daar terecht. Dus kom met je team lekker ontbijten, lunchen of dineren. Ook voor verse koffie en thee! Eten en drinken doen we niet in de Kamponghal XXL. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in.

Tennispaviljoen is bereikbaar op: 06 - 83 99 98 17
Nummer 14 / clubhuis is bereikbaar op: 030 - 20 06 014Er is voldoende ruimte om te parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2 (zie plattegrond). De fietsen graag in de fietsenrekken bij veld 7-8-9 zetten en niet elders of los tegen een hekWe zijn zuinig op onze hal en materialen, daarom een aantal huisregels:
  • - stop je buitenschoenen en kleding in de manden;
  • - op grijze vloerdelen mag je met buitenschoenen lopen;
  • - op blauwe vloerdelen alléén sportschoenen met schone witte zolen;
  • - op de rode vloerdelen lopen de scheidsrechters
  • - water of vuil op de vloer? Pak een bezem of papier en maak even schoon;
  • - net als bij tennis vegen we na elke training en in het weekend na elk wedstrijdblok het veld schoon met de vloerwisser.
  • - met doelen, balken en banken niet tegen het kwetsbare tentdoek stoten;
  • - niet met balken slepen;- tijdens wedstrijden niet inspelen langs het veld.
OPBOUW EN AFBOUW VAN DE KAMPONGHAL XXL

Het opbouwen doen we net als ieder jaar samen met jullie. Het op- en afbouwschema is opgesteld; hierin staat precies aangegeven op welke dag wij de hulp van 1 of 2 personen (spelers/ouders/vrienden/etc.) uit jullie team verwachten. We willen benadrukken dat dit een grote klus is, waarbij we echt rekenen op de inzet van alle teams.
Dus als je verhinderd bent, ruil met iemand en regel zelf vervanging!

Wil je (een) extra uurtje(s) helpen? Laat het ons weten en mail naar
[email protected].

Agenda:
We bouwen op in de week van 15 t/m 19 november 2021
Het afbouwen zal plaatsvinden op 24 februari en in de week van 7-11 maart 2022.

Welk team op welke dag verwacht wordt en wat je gaat doen is in dit SCHEMA terug te vinden.CONTACT
Team Zaal zet zich in om jeugd- en seniorenleden met plezier te kunnen laten zaalhockeyen op Kampong. Heb je vragen over zaalhockey? Kijk hier met wie je contact kunt opnemen:


Team Zaal:
[email protected]
Barbara Burgering, Michael Lohle, Rutger Hardick, Joost Rings, Ronald van Maldegem, Hester de Melker en René Kemps

Senioren Zaalhockey:
[email protected]
Annemieke de Vries

Wedstrijdsecretariaat jeugd en senioren:
[email protected]
Jean-Paul Bolhaar en Wouter Janssen

Arbitrage en zaalwachten:
[email protected]

Jorrit Bruinsma

Beheerder Kamponghal:
NNB

Kamponghal en Bouwteam:
[email protected]

Michael Lohle, Rutger Hardick en Jans Pijbes

Zaalhuur en trainingsschema:
[email protected]Dank voor jullie medewerking en veel plezier in de zaal!
DOWNLOADS

Hieronder vind je een handig downloadoverzicht met de belangrijkste info:


 
Powered by LISA