volg ons op:
1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Ontwikkeling Kampong sportlandschap

Nieuwsafbeelding
Het nieuwe clubhuis is een mooi moment om opnieuw te kijken naar ons sportlandschap rondom het clubhuis en Utrecht Oost en daarover is gisteren een bijeenkomst geweest.

Al enkele jaren spelen een aantal toegewijde Kampong leden met de gedachte een plek te ontwikkelen voor sporters. Sporters van jong tot oud moeten buiten de 'gebaande sportvelden' actief bezig kunnen zijn. In het bijzonder kinderen, talenten en jeugdteams om spelenderwijs bezig te kunnen zijn met de ontwikkeling van grond motorische eigenschappen.
Een enorme meerwaarde voor S.V. Kampong maar ook voor de omliggende sportverenigingen en Utrecht Oost is om het landschap dermate in te richten dat jong en oud zich kan ontwikkelen op het gebied van sport.
Een erkende en inmiddels veel onderschreven methode om motorisch uitgedaagd te worden is het Athletic skills model (ASM). Een Athletic skills garden of een onderdelen daarvan is zeer geschikt voor het sportlandgoed dat zich in Utrecht Oost bevindt.

Grondlegger van dit model is Rene Wormhoudt(ASM).  Rene is o.a. werkzaam voor de KNVB en heeft een schat aan ervaring als het gaat om motorisch ontwikkelen binnen de sport.
Samen met Roy Schaaij (topsport) kinderfysiotherapeut was gisteren de bijeenkomst geïnitieerd voor iedereen die werkt met sporters, sporttalenten, motorische ontwikkeling en begaan is met de ontwikkeling van het sportlandgoed.

De avond stond in het teken van de meerwaarde en het belang van motorisch ontwikkelen met behulp van het ASM model en wat het ASM model kan betekenen voor het sportlandgoed. Daarnaast was er uitgebreid aandacht voor de motorische ontwikkeling van het kind. 

Het was een mooie interessante avond waarna iedereen enthousiast naar huis ging. 
Veel dank voor de organisatie gaat uit naar Medicort, met name Mathijs Huinck.
 
Reacties
Arnaud Naeff
9-1-2019 | Prettig om te horen dat er over wordt gepraat. Maar wat betekent het voor Kampong ? Wat zijn de gevolgen / is de impact ?

Powered by LISA