volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Waar ging je oude wedstrijdshirt heen?

Nieuwsafbeelding
Aan het begin van het seizoen heeft iedereen zijn of haar oude wedstrijdshirt ingeleverd voor een mooie nieuwe. Maar waar gingen al die oude shirts eigenlijk heen? Een deel van de shirts ging bijvoorbeeld naar Stichting Kalinga. Lees hieronder 

In de nazomer van 2018 ontving Stichting Kalinga van Kampong een grote partij van de „oude” hockeyshirts. Veel shirts zagen er als nieuw uit (of waren dat ook!) en we hebben in de maanden erna alles in delen naar de Filippijnen vervoerd, waar de shirts momenteel weer volop worden gebruikt door de leerlingen en oud-leerlingen van de Papaya School, een project van Stichting Kalinga.
 
Over Kalinga
Stichting Kalinga is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers die streeft naar het doorbreken van de vicieuze armoedecirkel waarin de kinderen van de Payatas vuilinisbelt (Manilla, Fillipijnen) zich bevinden. De Stichting gelooft in het bieden van structurele hulp waarmee kinderen zich kunnen ontwikkelen en waarbij een handvat wordt geboden waarmee ze uiteindelijk zelf die plek in de maatschappij kunnen opeisen waar ze recht op hebben. Stichting Kalinga ziet onderwijs als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. 

De dichtstbijzijnde openbare school voor de kinderen van Payatas kampt met een enorm tekort aan docenten, lesmaterialen en lokalen. De onderwijzer(es) heeft soms wel 120 leerlingen in een klas en meerdere kinderen delen samen één boek. Een bijkomend probleem vormen de lage salarissen en moeilijke werkomstandigheden, waardoor het veel voorkomt dat de minder succesvolle studenten in het onderwijs gaan werken. Sommige docenten beheersen zelf vakken als taal en rekenen niet goed. Deze gebreken geven ze door aan hun leerlingen. Al deze factoren leiden tot een zeer laag opleidingsniveau dat de kinderen geen basis biedt voor een kansrijke toekomst. 

In 2003 heeft Stichting Kalinga daarom de Papaya school opgericht, waar gemotiveerde, maar zeer arme kinderen van de Payatas vuilnisbelt en de gebieden daaromheen naartoe kunnen gaan. De kinderen krijgen hier in kleinere klassen van maximaal 30 leerlingen les en ieder kind heeft eigen boeken, schriften en andere materialen. Bovendien is er veel aandacht voor ieder kind en zijn of haar thuissituatie. Dit onderwijs en de zorg er omheen biedt de kinderen een serieuze kans om het leven op de vuilnisbelt achter zich te laten en zich succesvol te ontwikkelen.

Wanneer leerlingen de lagere school jaren doorlopen hebben, kunnen ze een studiebeurs (Apple Scholarship-programma) aanvragen om verder te leren. Dit geldt voor de middelbare school, maar ook een vervolgstudie. Al die tijd worden de leerlingen - ook al gaan ze vanaf dat moment naar andere scholen - goed begeleid. Er worden speciale activiteiten voor hen georganiseerd, er wordt waar nodig bijles gegeven, er is contact met de families en de school waar ze naartoe gaan en ze kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de Papaya School, zoals computers, boeken, de kennis van de docente, etc. De Kampong shirts
In de afgelopen maanden zijn de shirts die we van Kampong hebben mogen ontvangen uitgedeeld. Een deel van de shirts is door de kinderen die deel uit maken van de projecten mee naar huis genomen om daar gedragen te worden. Een ander deel blijft op school, zodat de leerlingen als ze meedoen aan sportcompetities met andere scholen allemaal een zelfde shirt aan hebben. De kinderen vinden het geweldig om deze shirts - helemaal uit Nederland! - te dragen!

We willen alle leden en natuurlijk het bestuur van Kampong Hockey namens onze leerlingen heel hartelijk danken!

Meer informatie? 
Reacties
Pim van Hattum
13-3-2019 | helemaal top

Powered by LISA