volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Hoe worden de E8 en de D-jeugd ingedeeld?

Nieuwsafbeelding

De KNHB heeft enige tijd geleden haar Strategische visie 2020 opgesteld, waarin een aantal thema’s benoemd zijn om de toekomstige ontwikkeling van de hockeysport in Nederland richting te geven. Binnen Kampong heeft de Jeugdcommissie in gesprekken met Alex Verga (Manager Opleiding en Ontwikkeling Tophockey), Patrick Jeuken (Technisch Manager Breedtesport), Barbara Burgering (Bestuur, Breedtesport) en de THC (Top Hockey Commissie) bepaald hoe wij invulling willen geven aan die nieuwe beleidslijnen.

 

Hieruit zijn een aantal punten naar voren gekomen:

Wij denken dat het voor spelers van elk niveau het leukst is om met spelers van vergelijkbaar niveau te spelen. Wij observeren en noteren, maar bij de F en de E6 gaan wij niet selecteren. Wij bieden trainingen aan die divers zijn en niet puur en alleen maar gericht zijn op de hockeysport. Het SportXtra programma is hier een goed voorbeeld van.

 

Maar hoe werkt het dan voor de teamindelingen bij de E8 en de D teams?

Vanaf de E8 leeftijd starten we met indelen van teams en opleiden van kinderen aan de hand van teams die geformeerd worden op basis van motivatie en talent. Bij de E8 betekent dit dat we 3 teams zullen gaan vormen met kinderen die daarin op vergelijkbare sterkte spelen. Bij de D zullen dat 2 teams zijn, die ingedeeld worden op basis van de inschatting van de Technische staf en het (ambitie)niveau en potentie van spelers. Uiteraard wordt rekening gehouden met een evenwichtige verdeling van 1e- en 2e-jaars spelers in beide teams.

De overige spelers in de E8-tallen worden zo ingedeeld dat ook in deze groep steeds teams van vergelijkbare sterkte ontstaan. In de D-categorie worden de overige spelers ingedeeld in 2 grote groepen op basis van motivatie en talent, waarbinnen zoveel mogelijk gelijkwaardige teams worden samengesteld. Wel kan hier rekening worden gehouden met sociale voorkeuren.

 

Gedurende het seizoen 2019-2020 zal de nieuwe methodiek voor het indelen van de E8-tallen worden geëvalueerd en zullen we bekijken of dit wellicht ook voor de D-jeugd wenselijk is.

 

Wil je alles lezen over de visie van de KNHB en de visie van Kampong hierop? Lees dan het document in de bijlage met alle informatie hierover.

 

NB: voor de A-, B- en C-jeugd verandert er in het komend seizoen heel weinig. Wel gaan we nog meer proberen om in de categorie vriendenteams gelijkwaardige teams qua sterkte te vormen. Sociale voorkeur blijft in deze teams echter leidend.

JC_20190308_Info ouders indeling E-D teams_v02.pdf
 
Powered by LISA