volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Overgang van A-jeugd naar Senioren?

Nieuwsafbeelding
Speel jij dit jaar in 2e jaars A-jeugd? Dan zul je nu actie moeten ondernemen, want vanaf je 18e eindigt voor jou het jeugdhockey. Dit betekent dat je ZELF nu actie moet ondernemen, want je wordt niet automatisch in een seniorenteam geplaatst!

Op Kampong willen we je wel graag helpen om deze overgang zo goed mogelijk laten verlopen. Daarom informeren we je graag over seniorenhockey, zodat de overgang van de jeugd naar de senioren gemakkelijker wordt. 

Lees onderstaande aandachtig door, want het zal je helpen om de overstap tot een succes te maken.
Hiervoor zul je zelf een aantal keuzes moeten maken en afhankelijk van deze keuze zul je een aantal zaken moeten gaan ondernemen.

 
Ja, ik wil lid blijven bij Kampong komend seizoen:
Je wilt wel lid blijven, maar gaat op zoek naar een senioren of jong seniorenteam (studioren) dat past bij jouw niveau en ambities. Als je bij Kampong blijft, wat wij zeker aanmoedigen, dan dien je komende weken zelf actie te ondernemen om een team te vinden. Bij de senioren en jong senioren worden spelers namelijk niet geplaatst zoals je in de junioren gewend bent geweest. Bij de senioren zijn de teams zelf verantwoordelijk voor het vinden en toelaten van nieuwe spelers, hierbij worden zij ondersteund door ons, de Seniorencommissie.

Na je achttiende heb je dan eigenlijk de volgende mogelijkheden:
- Spelen in een selectieteam (Dames 3 en 4, Heren 3 of 5)
- Spelen in een Jong Seniorenteam (18-25 jaar)
- Spelen in een Seniorenteam


Selectieteam (Dames 3 en 4 en Heren 3 en 5)
Hierbij is een plaats in één van deze teams niet gegarandeerd, maar afhankelijk van je niveau dat je hebt laten zien gedurende de laatste jaren aan je trainers en coaches.  Deze teams spelen in de hogere reserveklasse en trainen 2 keer per week. Het streven van Kampong is om deze teams te voorzien van een trainer/coach. Heb je interesse in in één van deze teams, stuur dan een bericht naar [email protected].


Jong Seniorenteam (18 tot 25 jaar)
Dit zijn teams in een competitie die nu iets meer dan 5 jaar bestaat en waar 18 tot 25 jarigen in spelen. Kampong heeft zich enkele jaren geleden aangesloten bij deze competitie en heeft nu 5 dames jong teams en 3 heren jong teams. Vrijwel al deze teams bestaan uit oud jeugdspelers van Kampong.
Voor een plaats in 1 van deze teams geldt de volgende procedure: Je meldt je VOOR 1 mei bij de Seniorencommissie ([email protected]) Laat ons in deze mail aub weten uit welk team je komt en wat je plaats(en) in het veld is (zijn). Wij kijken dan welk team bij je zou passen en brengen je in contact met de aanvoerders om kennis te maken. Hierbij is eigen initiatief erg belangrijk! Er wordt van je verwacht zeker 4 keer mee te trainen, voor 1 juli, om zelf een goed beeld te krijgen van het team en om het team een goed beeld van jou te laten krijgen. Na deze periode laat het team weten of je welkom bent komend seizoen. Enkel een bijzonder goede reden van het team, ter beoordeling van de seniorencommissie, kan uitmonden in een negatief antwoord van het team. Mochten er te weinig plaatsen in de huidige jong seniorenteams zijn, dan is er eventueel de mogelijkheid tot het oprichten van een nieuw jong seniorenteam (M/V). Echter de kansen voor het starten van een nieuw team zijn dit jaar zeer klein. De trainings- en wedstrijdtijden zijn namelijk nu maximaal gevuld op Kampong. Er is geen ruimte voor een extra team bovenop het huidige aantal. Er zullen dus andere teams moeten ophouden te bestaan wil er een nieuw Jong team gestart mogen worden. 

Seniorenteam
De seniorenteams zijn veelal teams in de leeftijd van 25 tot 40 jaar. Zij geven vaak in een "vacature” aan wat zij zoeken, op gebieden zoals ervaring, niveau, leeftijd en plaats in het veld.
Deze vacatures vind je hier:  http://bit.ly/Vacatures-Senioren


Nee, ik ben komend jaar geen lid meer bij Kampong:
Het kan helaas zijn dat je ervoor kiest om volgend seizoen geen lid meer te zijn bij Kampong. Bijvoorbeeld omdat je gaat studeren in een andere stad en daar gaat spelen. Wees dan op tijd met je afmelden als lid. Hier lees je hoe je kan afmelden.
 

Je weet nog niet of je komend jaar bij Kampong speelt:
Met ingang van seizoen 2018-2019 geldt de volgende regel:
Speel je in de A-jeugd of in een Jong Senioren Heren of Dames team en weet je nog niet zeker of je volgend seizoen wilt of kunt blijven hockeyen bij Kampong? Vraag dan vóór 15 mei uitstel van opzegging aan bij de ledenadministratie: [email protected]

Uitstel aanvragen kan dus alleen als je in de A-jeugd of in een Jong Seniorenteam speelt;-)

Als je daarna niets laat weten, ben je komend seizoen nog gewoon lid van Kampong en dien je dus voor het hele jaar contributie te betalen. Mocht je toch besluiten geen lid te willen of kunnen zijn komend seizoen , dan dien je je lidmaatschap ook bij de ledenadministratie op te zeggen VOOR 1 juli a.s.
 
Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren blijkt dat deze overstap vaak vragen met zich meebrengt.
Deze vragen kun je altijd bij ons kwijt, dit door te mailen naar: [email protected].
 
 
Wij streven ernaar om je zo spoedig mogelijk te antwoorden.
 
Veel succes met de laatste wedstrijden van het huidige seizoen en graag tot volgend jaar bij de senioren!
 
Met vriendelijke groet,
 
Christian Tillemans
Seniorencommissie Kampong
 
Reacties

Powered by LISA