volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Koude decemberzondag levert drie punten op

Nieuwsafbeelding

Na het ruime verlies in eigen huis (1-9) hadden de dames van Kampong iets recht te zetten in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd betekende dat vooral het hoofd koel houden tijdens de wervelwind van de Bossche dames. Daarbij kwam Kampong een paar keer goed weg. Desondanks was het in het tweede kwart Den Bosch dat de score wist te openen. Julia van den Heuvel passeerde keepster Ayeisha Mcferran met een backhand: 1-0.

 

De achterstand ontnam Kampong niet het lef en de werklust om te blijven hockeyen en het goal van Den Bosch te zoeken. En de mogelijkheden, sommige groter, andere kleiner, waren er dan ook. Tot de tiende minuut ontbrak het de dames aan wat geluk en dat laatste stukje volharding om ook in de cirkel door te duwen. Een sterke actie van Lisa Gerritsen in de cirkel van Den Bosch werd met een hak op de stick gestuit, maar via een strafcorner van Renee van Laarhoven werd de stand alsnog gelijkgetrokken: 1-1. Niet veel later was het in datzelfde kwart opnieuw Den Bosch dat een voorsprong nam na het nemen van een strafcorner door Frederique Matla. Met die 2-1 voorsprong voor de thuisploeg gingen de dames rusten.

 

Den Bosch had niet veel tijd nodig in het derde kwart om de score verder op te voeren. Opnieuw was het Frederique Matla die voor een strafcorner mocht aanleggen, en opnieuw wist ze de bal in de uiterste linkerhoek te plaatsen. Ondanks de 3-1 achterstand bleven de dames van Kampong aandringen. En dat leverde ook kansen op – zowel voor Kampong als Den Bosch. De dames uit de Domstad vonden via een strafcorner de aansluiting. De gespeelde variant ging er in eerste instantie niet in. Maar Lisa Gerritsen stond op de juiste plek om de rebound vakkundig in het doel te tennissen: 3-2. 

Tot het laatste moment van de wedstrijd bleven beide ploegen de aanval zoeken. Een paar minuten voor tijd kreeg Malou Pheninckx nog een kans op de gelijkmaker toen zij via de achterlijn sterk doorkwam en de bal voorzette. Ook deze aanval van Kampong strandde echter in schoonheid.

 

Na zeventig minuten spelen liepen de dames van Den Bosch als winnaars van het veld. Niet onterecht gezien het aantal kansen dat ze hebben gehad. Hoewel een 0-puntenwedstrijd altijd een wat zuur gevoel oproept, kunnen de Utrechtse dames met een goed gevoel terugkijken op hun spel. Met iets meer effectiviteit in de cirkel en een klein beetje geluk hadden ze hier zomaar met een punt in de tas uit Den Bosch kunnen weglopen. Dat biedt veel vertrouwen voor de wedstrijd volgende week thuis tegen Victoria. Een wedstrijd die gezien de posities van beide teams in de ranglijst door Kampong gewonnen moet worden en gezien het spel tegen Den Bosch gewonnen kán worden. Heren 1 wint toch nog vrij gemakkelijk van KZ


Kampong schoot uit de startblokken aan de Klatteweg in Den Haag waar Terrance Pieters wegens een blessure ontbrak op de spelerslijst. In de tweede minuut was het Bjorn Kellerman die de reflexen van de doelman van Klein Zwitserland testte. Twee minuten later volgde een fraaie aanval waarbij de bal via Bjorn Kellerman en Jonas de Geus terechtkwam bij Boet Phijffer. Hij wist via een lobje over de keeper het net te vinden. Een lekker doelpunt dat niet op het scorebord kwam te staan omdat de scheids een verdedigende fout had geconstateerd en verzuimde voordeel te geven. De eerste strafcorner van de wedstrijd, dan vijf minuten oud, ging via de handschoen van de keeper van KZ naast het doel. Ook andere doelpogingen van Kampong ontbeerden wat geluk en zuiverheid en dat opende mogelijkheden voor de thuisploeg. Met het einde van het eerste kwart in het zicht beproefde KZ maar eens voorzichtig zijn geluk. Een eerste uitbraak zorgde voor een lobje hoog over de goal, een tweede poging eindigde in het zijnet en de derde poging leverde een strafcorner op. Met kunst- en vliegwerk werd deze gestopt en weggewerkt door Kampongs lijnstop, waarna de scheidsrechter een overtreding constateerde: strafbal. Dat besluit werd na overleg met zijn collega teruggedraaid waarna KZ een tweede strafcorner mocht nemen. Deze werd onberispelijk raak gepusht door Blake Wotherspoon: 1-0.

 

In het tweede kwart startte Kampong zoals ze ook het eerste kwart begonnen: sterk en aanvallend. Dat resulteerde in de tweede minuut al in de gelijkmaker. Na een mooie aanvallende actie van Derck de Vilder en een een-twee met Jip Janssen kwam de bal uiteindelijk bij Boet Phijffer die daar wel raad mee wist: 1-1. 

KZ had minder ontzag voor de vice-landskampioen dan in het eerste kwart en creëerde al snel een volgende strafcorner die door David Wolff werd gestopt. Het spel golfde vervolgens op en neer zonder noemenswaardige kansen, waarbij Kampong vooral gehaast en onzorgvuldig speelde. Net nadat Boet Phijffer op slag van rust met een groene kaart naar de kant werd verwezen moest ook Silas Lageman (geel) brommen wegens een overtreding.

 

Zo begon Kampong met acht veldspelers aan de tweede helft. En KZ wilde dat overtal maar wat graag uitnutten. Toch was het Kampong – inmiddels weer met tien spelers – dat in de vijfde minuut via een strafcorner van Jip Janssen de leiding nam op deze koude zondagmiddag. Drie minuten later mocht het strafcornerkanon opnieuw aanleggen. En weer slingerde hij de bal met een doffe plof op de plank: 1-3. Aan de andere kant van het veld verkleinde KZ de marge via een strafcorner nadat Floris de Ridder zijn tegenstander wat al te opzichtig tegenhield. Met 2-3 op het scorebord was het opnieuw spannend. Zeker toen de Hagenezen net voor het einde van het derde kwart een strafcorner kregen. Dit was echter het moment waarop David Wolff zijn team in de race hield met twee geweldige saves op rij: eerst met zijn rechter klomp en daarna pareerde hij de rebound met zijn handschoen. 

 

In het laatste kwart trok Kampong de winst toch nog relatief eenvoudig naar zich toe door een derde rake strafcorner van Jip Janssen: 2-4. Daarna volgen legio kansen voor de Utrechters waarbij alleen een mooie aanval opgezet door Lars Balk het doel vond. Via Bjorn Kellerman en Bram van Battum kwam de bal bij Boet Phijffer terecht die opnieuw op het juiste moment op de juiste plek stond: 2-5 eindstand.

 

Na het eerste kwart verscheen Robbert Kemperman niet meer op het veld wegens een achillesblessure. Het is de vraag of hij volgende week kan aantreden tegen Hurley.


Foto: Paul Mosch

 
Powered by LISA