volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Van de Voorzitter januari 2020

Nieuwsafbeelding
Het is weer januari! Januari is de maand waarin we allemaal fris beginnen aan de 2e helft van het hockeyseizoen. Hockeyend doen we niets anders dan in december: een enorm aantal van onze jeudspelers en tegenwoordig ook van onze jonge en minder jonge senioren blijft fit, heeft plezier en leert in de zaal. Maar in januari denken we ook weer aan het veldseizoen dat eraan zit te komen. En dat heeft zijn eigen charme. Want al sporten we even fanatiek in de zaal als op het veld: eenmaal buiten komen we elkaar toch makkelijker tegen, zeker op een club als Kampong met zijn grote aantallen fans. Van mij mag het snel zomertijd worden.    

Nog even over de zaal. Kampong is altijd een pionier geweest in het zaalhockey: we speelden het al vroeg met velen, en we hadden trainers en coaches die wisten dat de zaal vraagt om een eigen manier van trainen en spelen. Daarmee was de zaal niet een manier van overwinteren, maar een kans om 10 maanden per jaar echt te hockeyen. Kampong viel behalve zaalhockeyend ook ‘zaalbouwend’ op. Dankzij de eerste eigen blaashal konden onze leden het hele jaar op de club sporten, in plaats een paar (koude, donkere) maanden te moeten afreizen naar een van de vele zalen in en om Utrecht. Of, nog niet zo heel lang geleden, een midwintercompetitie moesten spelen, waarvan meer wedstrijden werden afgelast dan gespeeld. En vanaf vorig seizoen hebben we onze eigen XXL-hal, met nog meer velden en benutten we de kansen van de zaal nog beter. De zaal draait net als heel Kampong op de inzet van een enorm aantal vrijwilligers en ons hockeykantoor. En toch sta ik graag stil bij een paar bijzondere krachten. We hebben onze eerste en onze vergrote hal te danken aan de creativiteit, ambitie en organisatiedrift van vooral Mathijs van Houweninge, Meike Goossens en Barbara Burgering. En zonder de onvermoeibare bouwers (en afbrekers) Michael Lohle en Rutger Hardick hadden we wel de spullen maar nog geen perfect speelklare zaal. Mathijs, Meike, en Barbara stoppen binnenkort na vele jaren met Team Zaal. Heel veel dank voor al jullie werk en lef! Heel blij dat Michael en Rutger doorgaan, en dat Hester de Melker en Josien Fransen nu Team Zaal zijn komen versterken.

Afgelopen dagen lazen jullie al dat Heren 1-succescoach Alexander Cox aan het einde van dit seizoen bij ons vertrekt. En niet om naar elders te gaan: Aal gaat andere dingen doen, het hockey uit. Aal is onze H1-coach sinds 1 augustus 2012, en dat is een eeuwigheid. We zullen Aal eeuwig dankbaar zijn voor de unieke reeks van 7 seizoenen play-offs (wie weet wordt het een reeks van 8 seizoenen), een Europese titel, en twee landstitels. Maar we zullen Aal boven alles missen om het pure, extreme, scherpe en concessieloze in zijn manier van werken en zijn. Bij Aal liggen goed overdenken en furieus reageren dicht bij elkaar. Dat werd niet overal begrepen. Wij hebben ervan gesmuld. We wensen Aal en het team een geweldig slotakkoord, en Aal alle succes en plezier in zijn nieuwe carrière. En we hopen hem nog regelmatig als supporter te gaan zien.  

Op 29 januari hebben we weer ALV. Dat zal voor Rob Mattheijssen en voor mij de laatste ALV zijn. Dat wordt afkicken. Ik zou niet snel ‘legendarisch’ aan ‘penningmeester’ koppelen, ja misschien tenzij een penningmeester er een flinke zooi van heeft gemaakt, maar Rob is een legende. Binnen en buiten Kampong hebben velen gezien en vooral ook gehoord met welke kwaliteit, degelijkheid, vasthoudendheid, originaliteit en flair Rob ons sinds januari 2016 op koers hield of weer bracht. Woensdag 29 januari 20:00u is Rob voor het laatst als penningmeester in het wild te zien, de jaarcijfers 2018-2019 presenterend. Ik zou ervoor naar de ALV komen. Volg zo iemand maar op. Gelukkig hebben we in Cees Vernooij een even unieke en kundige opvolger gevonden. Als de ALV het wil, en de ALV moet dit heel graag willen, dan is Cees straks onze nieuwe penningmeester. Zo moet de ALV ook heel graag willen dat onze huidige secretaris Sandra van Loon, met een groot talent om te verbinden en kansen te zien, mijn opvolgster wordt als onze voorzitter. En dat Jasper Baks, Kamponger in hart en nieren en motor achter een aantal vooral heel gezellige toernooien, onze nieuwe secretaris wordt. Ik ben heel blij dat Cees, Sandra en Jasper klaar staan om onze mooie vereniging de komende jaren te gaan dienen. Kampong is zo mooi omdat ze van iedereen is: een familievereniging, een club van vele studenten, een sportief thuis voor talloze werkenden en van rust genietende ouderen, en de veilige basis voor tophockeyers en -coaches, Bij Kampong versterken breedte en top elkaar, en dat maakt ons zo aantrekkelijk. 

Ik kwam in mei 2015 als bestuurder tophockey in het bestuur (Alexander Cox’ opening bij onze eerste kennismaking: "zo, dus jij bent erin getrapt.”) en volgde in juni 2016 Kees Roovers op als voorzitter. Ik had me vooraf een voorstelling gemaakt van hoe uitdagend, dynamisch, puur en leerzaam dit zou zijn. De werkelijkheid was nog intenser. Ik had een gouden tijd, waarin ik een paar vijanden en vooral heel veel vrienden heb gemaakt. Ik dank mijn voormalige medebestuurders Job, Kees, John en Anneke, en mijn huidige medebestuurders Arthur, Rob, Paul, Ingrid, Barbara en Sandra voor alle loyaliteit, vertrouwen en plezier. Ik dank Jans, Ginny, Petra en Cindy voor de basis die ze als hockeykantoor vormen: professioneel en gecontroleerd, en met de passie die past bij die van een vrijwilliger. Dank aan de Trinitas – Willem (volgens velen mijn ‘baas’), Naud en Dick, voor de ideeën en lessen. Dank aan spelers, speelsters en staf van 5 seizoenen Heren 1 en Dames 1 voor de inspiratie: die had ik vaak nodig. Dank aan Rabobank en onze vele andere sponsoren, Business Club- en Club Blauw-leden voor de onmisbare, en het verschil makende materiële en immateriële support. Dank aan velen binnen de gemeente Utrecht, van wie ik Michiel, Ellen, Marianne, Paulus en zijn opvolger Maarten graag noem. Dank aan Simon en Lukas, en aan Sam en Ger. En diepe dank aan de vele commissieleden, teamleden, coördinatoren, scheidsrechters, en andere vrijwilligers die vooral in stilte hun belangrijke werk willen doen. Zonder jullie stort alles in. En tenslotte wens ik Sandra, Cees en Jasper een heerlijke periode in het bestuur van onze geweldige vereniging, en jullie allemaal nog vele mooie momenten binnen en buiten de velden.        

Namens bestuur van Kampong Hockey,

Dennis de Breij, voorzitter. 


 
Reacties

Powered by LISA