volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Kampong en Corona: alle jeugd traint met contact

Nieuwsafbeelding
Alle jeugd tot en met 18 jaar mag vanaf 1 juni weer met contact trainen. Dat heeft de KNHB besloten nadat het ministerie van VWS donderdag de regels voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar heeft versoepeld. Zij hoeven vanaf 1 juni niet langer 1,5 meter afstand te houden tijdens trainingen. Ook is het aantal jeugdleden per hockeyveld niet meer gelimiteerd.

De regels zijn hierdoor voor alle jeugdleden gelijk getrokken. Het is nog steeds niet toegestaan om wedstrijden of interne toernooien te houden.

Kinderen tot 18 jaar mogen onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen wel onderling tegen elkaar spelen. Ook is het vanaf 1 juni mogelijk dat er bijvoorbeeld clinics bij de clubs worden gehouden.

Tijdens de trainingen gelden nog wel de regels van het hockeyprotocol, zoals het niet met de hand aanraken van het materiaal en zijn ouders niet welkom langs de lijnen. 

Voor seniorenleden, vanaf 19 jaar, blijft de 1,5 meter regel ook na 1 juni van kracht. Dat geldt zowel voor spelers tijdens trainingen als voor de begeleiding van de jeugd. Tijdens trainingen van senioren mogen bovendien maximaal twintig personen (inclusief begeleiding) op het veld staan.


21 April 21:56 uur: De KNHB heeft vanavond besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities.21 April 20:00 uur: Jeugd mag weer trainen,
Tijdens de persconferentie van Premier Rutte hebben we kunnen horen dat er weer mogelijkheden zijn voor de jeugd om weer te gaan trainen na 28 april. Dat betekent dat Kampong vanaf 28 april hoogstwaarschijnlijk weer open zal gaan. Dat is goed nieuws en daar zijn we heel blij mee! 
Maar hoe dat allemaal precies eruit zal gaan zien, wie er precies gaan trainen, wanneer, hoe lang en door wie, daarover zijn we nu druk in overleg, in samenspraak met de KNHB. We verwachten hierover meer te kunnen zeggen op woensdag (eventueel op donderdag) en dan ook met concretere plannen te kunnen komen.

We vragen jullie nog even geduld te hebben en we komen snel bij jullie terug met meer nieuws!

NB: Om alles goed op een rijtje te zetten en iedereen goed en duidelijk te kunnen informeren, wordt de wekelijkse nieuwsbrief eenmalig niet op woensdag, maar deze week op donderdag verstuurd.31 maart 20:00 uur: We blijven nog dicht t/m 28 april 
Op basis van de vandaag gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen. De nieuwe richtlijnen schrijven ook voor dat de sportverenigingen en clubhuizen gesloten blijven t/m in ieder geval dinsdag 28 april. 

De KNHB onderzoekt, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen ze hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Daar zetten ze nu hun energie, kennis en creativiteit op in.

Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. We rekenen daarom op het begrip van alle hockeyers en hopen dat iedereen richting de zomer alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kan.

Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen op de velden) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april.


24 Maart 15:00 uur: Olympische Spelen naar 2021
De Olympische Spelen zijn definitief een jaar uitgesteld. Dat betekent dat Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Bjorn Kellerman, Jip Janssen, Lars Balk, Terrance Pieters, Jonas de Geus, Malou Phenninckx en Ayeisha Mcferran niet afreizen naar Tokyo dit jaar. De Spelen worden verplaatst naar 2021.
 

24 Maart 11:15 uur: Geen sportevenementen en clubbijeenkomsten. 
De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding  van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities.

De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra zij meer informatie hebben, zullen ze deze vanzelfsprekend delen op hun website
Je kunt daar sowieso terecht voor de antwoorden op heel veel van je vragen.


23 Maart 21:35 uur: Binnenkort meer info KNHB
Ook de KNHB heeft kennisgenomen van de persconferentie die maandagavond werd gegeven en komt zo snel mogelijk met een update via hun website.


23 Maart 21:30 uur: Olympische Spelen onzeker
De Olympische Spelen gaan naar alle waarschijnlijkheid niet door dit jaar. Een definitieve en officiële bevestiging wordt op korte termijn verwacht. De teams van Canada en Australië gaven al aan niet deel te zullen nemen als de spelen tóch deze zomer door gaan.


19 Maart: Geen Pro League op Kampong
Helaas gaan ook de wedstrijden op Kampong op 28 & 29 april niet door. In verband met het Coronavirus heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) besloten tot 17 mei geen wedstrijden te spelen in de FIH Pro League. Alle hockeyfans met een kaartje ontvangen vanuit de FIH een mail met nadere informatie. Ticketkopers kunnen er op vertrouwen dat het geld wordt terugbetaald.


17 Maart: Geen hockey met Pasen
Zelfs als vanaf 7 april weer mag worden getraind, worden in het paasweekeinde (11-13 april) naar verwachting nog geen competitiewedstrijden gespeeld. Ook is het mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd, waardoor er langer wordt doorgespeeld dan normaal. Dat heeft de KNHB bekend gemaakt.

Door geen competitieprogramma voor het paasweekeinde vast te stellen, wil de KNHB de teams de kans geven zich voor te bereiden na een lange periode van inactiviteit. De hockeybond maakt wel direct als voorbehoud dat het nog onzeker is óf na 6 april de hockey-activiteiten kunnen worden hervat. ‘De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april, maar ook aan langer uitstel van een herstart’, schrijft de KNHB.


15 Maart: Geen hockey t/m 6 april
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen en sportcomplexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Kampong was natuurlijk al gesloten en alle activiteiten waren afgelast/uitgesteld, maar de periode is nu dus verlengd tot in ieder geval 6 april.
Ook nu geldt nog steeds dat de velden gesloten zijn en niet gebruikt mogen worden op eigen initiatief.
 
Overige activiteiten
Alle activiteiten die er de komende 3 weken op de agenda stonden, waaronder natuurlijk trainingen en wedstrijden, maar ook bijvoorbeeld het C-Feest, Seniorenborrels, etcetera etcetera zijn allemaal geschrapt. Voor het Kampong C-jeugdfeest wordt een nieuwe datum gezocht, gekochte tickets blijven geldig! De organisatie houdt degenen die een ticket hebben op de hoogte. 

14 Maart: Velden zijn dicht
Het is niet mogelijk om op eigen initiatief gebruik te maken van de velden. We willen juist de maatregelen opvolgen die er zoveel mogelijk aan bijdragen het Coronavirus daar waar mogelijk in te dammen.

14 Maart: Materiaalcommissie gesloten
Ook de materiaalcommissie is gesloten tot nader order, we zien ook niet dat er nu een urgentie voor materiaal kan zijn gezien er niet gespeeld en getraind mag worden. Wanneer er besloten wordt dat Kampong weer open gaat zullen ook wij er weer voor gaan zorgen dat we beschikbaar zijn en zo evt achterstand zo snel mogelijk in te halen.

14 maart: De FIH Pro League ligt stil tot 15 april
De FIH Pro League ligt tot 15 april stil om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Die beslissing heeft de internationale hockeybond samen met de elf deelnemende landen genomen en vrijdagavond bekend gemaakt.
De beslissing van de FIH heeft vooralsnog geen extra gevolgen voor de wedstrijden van de Nederlandse teams op Kampong op 28 en 29 april tegen Groot-Brittannië. De FIH hoopt dat de Pro League vanaf half april kan worden hervat en de deelnemende landen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio nog zo veel mogelijk wedstrijden kunnen spelen. Het is in ieder geval duidelijk dat dit tweede seizoen van de Pro League gewoon eindigt vóór de Spelen in Tokio. Wedstrijden die niet kunnen worden gespeeld, worden na de Spelen niet meer ingehaald, zo laat de FIH weten.

13 Maart: EHL Final 8 uitgesteld
De Final 8 van de EHL in Amsterdam (9 t/m 13 april) is tijdelijk uitgesteld. Dat geldt zowel voor de 'volwassen' EHL, als voor die voor de Jeugd. Helaas kan de organisatie op dit  moment nog niet zeggen op welke termijn het toernooi wel plaats zal vinden, dus is besloten om iedereen die een ticket had, zijn of haar geld terug te geven. Uiteraard betreurt de organisatie dit enorm, maar ze moeten kiezen voor de veiligste optie op dit moment. 
Tickethouders krijgen binnen een aantal dagen persoonlijk bericht vanuit de EHL
Lees hier op de website van de EHL wat dit precies inhoudt, als je al tickets had gekocht

13 Maart: Kampong clubhuis gesloten

Per vrijdag 13 maart a.s. is het clubhuis tot nader bericht gesloten is. De bedrijven Fysio Holland Medicort, Partou en Ubuntu-sport (die bij ons in het Clubhuis gehuisvest zijn) blijven open en zijn via hun eigen ingang aan het terras bij het clubhuis te bereiken.

12 Maart 16:30 uur: Geen hockey wedstrijden en trainingen
Tot 1 april zijn er geen hockeywedstrijden in heel Nederland en trainingen op Kampong zijn tot nader order afgelast. Hiermee reageren we direct op de persconferentie van vanmiddag en de maatregelen die de KNHB heeft genomen.
De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

11 MaartGeen Pro League in Den Bosch en Rotterdam
Australië en Nieuw-Zeeland hebben besloten niet naar Europa af te reizen. Hierdoor zijn de wedstrijden van Oranje die in maart in Den Bosch en HC Rotterdam gespeeld zouden worden afgelast. Vooralsnog ziet de KNHB geen aanleiding voor verdere maatregelen met betrekking tot de wedstrijden in Amsterdam en op Kampong.

11 MaartBrabantse teams
De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft naar aanleiding van de actuele maatregelen in Noord-Brabant in verband met het coronavirus besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Brabantse clubteams deze week af te gelasten.
Het gaat het om ongeveer 2.000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.

7 MaartRolstoelhockey
Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB besloten deze competities tot nader orde af te gelasten. De desbetreffende verenigingen zijn hierover geïnformeerd.
Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

4 Maart: Aanvullend advies KNHB
Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken, bijvoorbeeld:

*  Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
*  Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
*  Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.

Corona in het kort
• Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
• Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
• Verreweg de meesten hebben milde (griepachtige) klachten.
• Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.

Op de hoogte blijven?
-  Meer informatie lees je op de site van het RIVM
-  Of voor de regio Utrecht kijk je op de site van de GGDrU.
-  Op deze pagina van de KNHB vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de hockeycompetitie.
 
Reacties

Powered by LISA