volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Van de Penningmeester: maart 2020

Nieuwsafbeelding
Wat betekent de corona-crisis voor Kampong Hockey? De corona-maatregelen betekenen, naast alle gevolgen voor met name zieken en zorgverleners ook dat we niet kunnen hockeyen. Het betekent daarnaast echter nog veel meer voor onze vereniging. De situatie verandert bijna elke dag en er is nog veel onduidelijk. We krijgen veel vragen van spelers, leden, ouders en medewerkers. Daarom informeren wij jullie de komende tijd via de website en direct vanuit het bestuur. Vorige week via onze voorzitter Sandra van Loon, deze week via mij als penningmeester, volgende keer door weer een ander bestuurslid.
Velen zullen mij nog niet kennen. Ik ben pas twee maanden penningmeester en nu richt ik me vanuit huis, met drie nu-even-niet-hockeyende kinderen op de achtergrond, tot jullie in deze ongekende situatie. 

Kampong is gesloten
Op last van de overheid mogen we niet op de velden spelen of trainen en ook niet samenkomen in het clubhuis. We staan daar als vereniging volledig achter, ondanks dat dat ons als sportclub vol in ons blauwe hart raakt. Gezondheid en solidariteit zijn belangrijker dan hockey.

We beseffen dat het, zeker met dit prachtige lenteweer, een hard gelag is om niet te kunnen hockeyen. We vinden het fijn te zien dat iedereen zich inmiddels goed aan de door de overheid opgelegde maatregelen houdt. Hoe vervelend ook: blijf dat doen om samen het virus in te dammen.

Gevolgen voor iedereen
Duidelijk is dat de maatregelen betekenen dat er voorlopig niet gespeeld en getraind zal worden. Een ongelooflijk grote teleurstelling voor ons allemaal van de F-jes tot aan de veteranen, van alle vriendenteams tot aan onze topspelers die in the picture waren voor Tokio 2020 en daar lange tijd hun hele ziel en zaligheid in hebben gestopt. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet voor activiteiten die niet door kunnen gaan.

We zijn volop bezig om alternatieven aan te kunnen bieden. We krijgen daarbij ook hulp van Heren 1 en Dames 1. 
Daarnaast kijken we vooruit. Hopelijk kunnen we aan het einde van het seizoen een aantal activiteiten inhalen. We proberen dat nu al te organiseren. Maar plannen is uiteraard nog niet echt mogelijk. We houden jullie over dit alles op de hoogte.

Financiële consequenties
De gevolgen gaan echter veel verder. Kampong Hockey is naast een vereniging, ook een ‘bedrijf’. Als bestuur, en zeker als penningmeester, voelen we daarvoor een grote verantwoordelijkheid. Kampong heeft vele vrijwilligers en meer dan 30 betaalde part-time medewerkers en zzp-ers, zoals trainers, staf en het hockeykantoor. Zij zijn voor en achter de schermen bezig om onze vereniging draaiende te houden en zijn, met hun families, voor (een deel van) hun inkomsten afhankelijk van ons. Ook hebben we kosten en huur voor clubhuis, velden en onderhoud. Die kosten lopen allemaal door.

Het sluiten van het clubhuis heeft ook grote gevolgen voor Nummer 14. Simon en Lukas zitten als horeca-ondernemers van de een op de andere dag nagenoeg zonder omzet. En ook bij hen lopen veel kosten door. Mooi te zien hoe inventief Nummer 14 heeft gereageerd door een broodjeslunch aan huis aan te bieden.

Niet alleen hebben we te maken met doorlopende kosten, ook met wegvallende inkomsten, zoals baromzet, verhuur aan derden en evenementen. Uiteraard hebben vele bedrijven het momenteel zwaar en het aantrekken van nieuwe sponsors is dus lastig. Gelukkig zijn er sponsors die ons juist in deze tijden een hart onder de riem steken en vragen of ze iets extra’s kunnen doen. Hartverwarmend!

Zelf zitten we ook niet stil. We hebben als vereniging een beroep gedaan op het door de overheid ingestelde noodfonds; we vragen onze leveranciers hetzelfde te doen om zodoende richting Kampong Hockey coulant te kunnen zijn. We zijn in gesprek met de verhuurders over tegemoetkoming en uitstel van huurbetalingen. Ook bij de KNHB heeft dit de volle aandacht. We verwachten dat dit een deel van de financiële pijn gaat verzachten, maar niet alles. 

Contributie
Sommige leden vragen zich natuurlijk af hoe het met de contributie zit. We begrijpen de frustratie: wel betaald, niet spelen, niet trainen, geen gezelligheid! Kunnen we een deel van de contributie terugkrijgen? Hier is nog geen definitief antwoord op te geven. We weten immers nog niet hoe lang dit gaat duren. Formeel is er sprake van overmacht: het valt de vereniging niet te verwijten dat we niet op Kampong mogen hockeyen.
Belangrijker is dat we een vereniging zijn, een familieclub. Met elkaar en voor elkaar, in goede tijden en slechte tijden. Juist nu hebben we elkaar en de contributie-inkomsten extra hard nodig. We kunnen dan als nette werkgever onze verplichtingen nakomen en leveranciers die het ook moeilijk hebben steunen. We vinden niet alleen dat we dat moeten doen, we hebben elkaar in de toekomst ook weer nodig. Door de contributie bijdragen van 3.500 leden spreiden we de gevolgen en kunnen we solidair zijn met iedereen die bij onze vereniging is betrokken. We vertrouwen op jullie begrip en steun.

Tenslotte
We zijn ervan overtuigd dat we dit als hockeyvereniging kunnen doorstaan, sportief, organisatorisch en financieel. Als vereniging met 3.500 leden hebben we een grote veerkracht dankzij zeer betrokken leden, ouders, vrijwilligers, medewerkers, sponsors, Business Clubleden, financiers en de Gemeente Utrecht die ons een warm hart toedragen.

Ik eindig met dank aan iedereen die hulp en steun aanbiedt in deze bijzondere tijden. Wij waarderen dat zeer.

Aanvulling 26 maart:
Dank voor de vele reacties die ik inmiddels heb ontvangen.

Wat betreft de contributie geven sommigen aan dat ze die zeker willen blijven betalen omdat de crisis hen niet in de portemonnee treft. Dat is mooi.

Anderen geven aan dat de crisis ook hen financieel raakt. We waren en zijn ons hier terdege van bewust. Voordat we een besluit nemen over contributie zullen we daar zeker acht op slaan.

Met sportieve groet, namens het bestuur
Cees Vernooij,
Penningmeester Kampong Hockey

 
Reacties
Arnaud Naeff
27-3-2020 | Een echte team werker,Kampong bestuurder. Samen moeten we de kar trekken !
Menko Busch
27-3-2020 | Bedankt voor deze update Cees! We zullen hier inderdaad samen uit moeten komen... Veel succes met al het werk achter de schermen!
Thijs Dekker
27-3-2020 | Competitie (als dat weer kan) uitspelen op een zaalhockey manier. 3 teams naar een club veel mensen en omzet. Ieder speelt een helft tegen elkaar minder veld bezetting wel competitie.
Joop de Bruijne
26-3-2020 | Goede communicatie, Cees. We kunnen elkaar niet face to face ontmoeten op de club maar zijn nu wel op de hoogte van het wel en wee.
Corine Ahlrichs
25-3-2020 | Beste Cees
Willem Cornelis
25-3-2020 | Bedankt voor deze uitgebreide informatie.Geeft vertrouwen

Powered by LISA