volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Kampong haalt 4 punten bij HGC

Nieuwsafbeelding

Na zes wedstrijden spelen stond D1 op de een na laatste plek op de ranglijst. Om de Haagse Gazellen in het vizier te krijgen, moest er vijf pekken omhooggekeken worden. Een surrealistische situatie – en tegelijkertijd bittere realiteit. Desalniettemin reisden de dames richting de kust voor maar één ding: drie punten meenemen naar de Domstad. En tot een minuut voor tijd leek dat te gaan lukken ook.

 

Terug naar het begin. HGC stoof uit de startblokken, vast van zins om de bezoekers te laten weten dat er niets te halen viel in op de Roggewoning in Wassenaar. Kampong daarentegen oogde voorzichtig en ietwat onwennig – niet onbegrijpelijk na de dreun van vorige week. Bovendien moesten de dames het opnieuw stellen zonder baken Malou Pheninckx. Daarnaast ontbraken Jutta van Crevel en Julia van den Heuvel in de selectie. Dat betekende dat er weer een beroep werd gedaan op de jeugd: A-speelsters Tess Sweers, Noor van den Nieuwenhof en Eline Janssen.

 

Na een minuut of tien kon Kampong zich onder de druk uit hockeyen en kregen de dames grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in het tweede kwart in een doelpunt van Kampong. Na een overtreding op de rand van de cirkel nam Alma Fenne de bal snel, liep zichzelf over de rand van de cirkel vrij, haalde uit en passeerde (met wat hulp onderweg) de keepster van HGC. 

 

In het derde kwart pluste Kampong er nog een goal bij. De strafcorner, gepusht door Renée van Laarhoven, werd door de lijnstop gestopt met het lichaam waarna de scheids een strafbal toekende. De sterk spelende Renée van Laarhoven pushte de bal overtuigend links in de kruising waarmee ze de stand op 0-2 bracht. In datzelfde kwart wist keepster Ayeisha Mcferran op cruciale momenten haar team in de race te houden door een strafcorner te pakken en andere goede saves. 

 

Al het harde werken en de vechtlust ten spijt kwam tien minuten later dan toch de aansluitingstreffer van HGC, een goede strafcorner die in de goal werd getipt door Heather McEwan. Niks aan de hand zou je denken, maar de goal bracht bij Kampong onrust in de ploeg. Niet het minst omdat HGC een alles-of-niets-spelletje ging spelen waarmee het de bezoekers achteruit dwong. Het werd een periode waarin keuzes niet goed uit vielen en intercepties mislukten. Dat nam niet weg dat er werd gestreden voor iedere meter - wat voldoende leek terwijl de speeltijd wegtikte.

 

In de 69e minuut echter werd een overtreding van Chiara Tiddi als een opzettelijke beschouwd waarna de scheidsrechter de bal direct op de strafbalstip plaatste. Een zware straf aangezien de speelster van HGC nog niet in scoringspositie verkeerde. Met nog twintig seconden te spelen pushte Dirkie Chamberlain haar ploeg langszij en moest Kampong de broodnodige punten delen met HGC.

 

Een bittere pil na een wedstrijd die over het geheel voldoende aanknopingspunten bood om met vertrouwen naar de volgende wedstrijd (Laren thuis) te kijken.

 

 


H1 wint in eigen huis opnieuw een topper

 

Terwijl de dames voor hun wedstrijd naar HGC reisden, verwelkomden H1 de gazellen op de Klapperboom. De nummers 2 en 3 van de competitie tegen elkaar voorspelde een spannende pot. Toch duurde het tot het derde kwart voor er echt spanning in de wedstrijd kwam – en dat was geheel en al te danken aan het ijzersterke begin van de thuisploeg. Bij Kampong ontbraken Jonas de Geus en Koen Visser. Robbert Kemperman, Jip Janssen en Martijn Havenga, die vorige week de wedstrijd tegen Pinoké aan zich voorbij lieten gaan, waren wel weer op het veld te vinden.

 

In de eerste minuut al mocht Jip Janssen aanleggen voor strafcorner nummer 1. Terrance Pieters, hard ingespeeld door Lars Balk, legde de bal in de cirkel behendig op een voetje waarna het strafcornerkanon zijn eerste kogel mocht afvuren. Sam van der Ven keerde het schot waarbij de bal opnieuw op een voet kwam. En dus volgde strafcorner nummer 2. Hoewel ook deze niet direct tot een klinkend resultaat leidde werd duidelijk dat Kampong vanaf het eerste begin de teugels stevig in handen nam om ze slechts bij uitzondering iets te laten vieren. Veel profijt kon HGC daar echter niet van trekken. Het was Kampong dat het spel dicteerde en ervoor zorgde dat de wedstrijd maar spaarzaam op een strijd leek. Kansen en kansjes speelden zich hoofdzakelijk af in de cirkel van HGC waar Martijn Havenga in de 9minuut de score opende met een strafbal. Kort daarvoor waren zowel Robbert Kemperman (geblokt) als Bjorn Kellerman (stick uit handen geslagen) dusdanig in de cirkel gehinderd dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Vier minuten later mocht Jip Janssen aanleggen voor zijn vierde strafcorner. Sam van der Ven zat er dichtbij maar de push was zo hard dat deze door zijn stick heen in de goal verdween: 2-0.

 

Ook in het tweede kwart wist HGC maar moeilijk echt gevaar te creëren. Kampong daarentegen zag een schot van Robbert Kemperman in het zijnet verdwijnen en een bal van Terrance Pieters op Sam van der Ven stranden, na een verrukkelijke aanval van Bjorn Kellerman en Derck de Vilder. Kort daarop haalde Pieters een strafcorner waarmee Jip Janssen de stand op een comfortabele 3-0 bracht. Daarmee leek de topper een eenvoudige middag voor Kampong te worden. Helemaal toen Terrance Pieters na rust de 4-0 scoorde (door de benen van de keeper) na een heerlijk balletje op maat van Robbert Kemperman. Kampong oogde onvermoeibaar en breide de ene rush moeiteloos aan de andere. Het spel was dynamisch, snel en leidde tot soms fenomenale combinaties.

 

Toch sloop er gaandeweg het derde kwart ook wat slordigheid in de ploeg. HGC dat tot dan toe maar weinig in het verhaal voorkwam, liet zien waarom deze wedstrijd op voorhand als topper bestempeld werd. Een harde voorzet van links door Devindar Walmiki verdween via een fraaie tip-in van Kenta Tanaka achter David Harte: 4-1. Het was voor HGC het startsignaal voor de inhaalrace waarmee het duel meer in evenwicht kwam. De thuisploeg miste precisie en geluk in de afronding maar streed op het scherp van de snede. Op ogenschijnlijk onhaalbare ballen werd gedoken en met technisch kunst- en vliegwerk werd het onmogelijke mogelijk. Toch kon Kampong niet voorkomen dat Seve van Ass handig om twee, drie verdedigers heen speelde en Kenta Tanaka inspeelde. Die haalde verwoestend uit en raakte daarbij naast de stick van Lars Balk ook een voetje: strafcorner. Via een minstens zo mooie variant scoorde Karst Timmer de 4-2. 

 

HGC rook kansen. Terwijl coach Roelant Oltmans in de rust tussen het derde en vierde kwart druk gebarend zijn manschappen instrueerde, liepen de spelers van HGC al naar hun posities zichzelf met luid applaus oppeppend. Een knetterend kwart zou volgen. Bjorn Kellerman strooide met prachtige aanvallen. Slalommend om drie, vier spelers heen zette hij anderen in scoringspositie of schoot hijzelf, echter zonder het gewenste effect. Het was HGC dat in deze fase alles goed zag vallen. Ternauwernood kon David Harte een inzet van opnieuw Kenta Tanaka keren, maar daarbij zou hij de bal onder zijn stick hebben geklemd en daarvoor gaf de scheidsrechter een strafbal. Seve van Ass was feilloos: 4-3. Nu werd het dan toch echt zo spannend als een topwedstrijd hoort te zijn. Waar HGC terug in de wedstrijd was, zag Kampong veel kansen stranden in schoonheid. Het spel golfde op en neer waarbij het lastig te voorspellen viel of de gelijkmaker zou worden gescoord of het doelpunt dat Kampong al meerdere keren op de stick had liggen. In de 15minuut leek Robbert Kemperman de wedstrijd op slot te gooien. Maar zijn inzet werd gekeerd door de paal. Nauwelijks een minuutje later was er dan eindelijk de verlossende goal. Het was Derck de Vilder die na opnieuw een prachtige passeractie van Bjorn Kellerman de bal via binnenkant paal de goal in schoot. Zijn inzet was zo scherp dat de bal direct de goal uit caramboleerde wat HGC aangreep om bij de scheidsrechter twijfel te zaaien. Die wees echter onverbiddelijk naar de middenstip: 5-3. In de slotseconden benutte HGC nog een strafcorner maar de zege bleef in Utrecht. Eindstrand van deze heerlijke topper: 5-4.

 
Reacties
Arnaud Naeff
12-10-2020 | Wederom magnifiek verslagen ! Live stream of hoe het ook moge heten, blijft een surrogaat omdat de beelden wel erg wazig zijn een moeilijk te volgen.

Powered by LISA