volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Uniek verhaal: Alex Verga en Tom van 't Hek

Nieuwsafbeelding
Alex Verga is een voormalig Argentijns tophockeyer en heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Alex is na zijn carrière als speler altijd actief gebleven in de sport. Bij meerdere verenigingen in Nederland is Alex actief geweest. Als coach, trainer en technisch directeur. Zijn echte liefde ligt bij de Almeerse HC. Daar kreeg hij voor zijn werk en betekenis voor de hockeywereld een koninklijke onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau' uitgereikt. Tegenwoordig is Alex assistent van Roelant Oltmans bij ons eigen Kampong. 

Tom van 't Hek (inderdaad het broertje van Youp) is voormalig Nederlands tophockeyer en nu radiopresentator. Tom is jarenlang actief geweest in de hockeywereld. Hij is oud international met maar liefst 221 interlands waarin hij 106 doelpunten wist te maken. Na zijn carrière als speler is Tom in 1994 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam geworden. Na de Olympische Spelen in 2000 gaf Tom het stokje over aan Marc Lammers. Tom pakte meerdere bronzen, zilveren en gouden medailles met het Nederlands vrouwenteam.

Tom en Alex hebben een openhartig gesprek met elkaar gevoerd. Hoe staat het Nederlands hockey er op dit moment voor? Vraagstukken zoals bijvoorbeeld de zin en onzin van selecteren bij de jeugd, de trainingsintensiteit voor de jeugd, de veranderende rol van trainer/coaches op verenigingen. En geweldige anekdotes uit hun eigen hockey verleden/heden.

Ook terug te vinden als Hockeyfood in de Kampong App (in het menu bij "meer" 
 
Reacties

Powered by LISA
kamponghockey.nl