volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Vrolijk Pasen voor Dames en Heren 1

Nieuwsafbeelding

Dames 1 werkt de competitie nagenoeg volgens de ranglijst af. Na de top 4 van de afgelopen weken stond op paaszondag de nummer 5 op het programma: Pinoké. Aan het begin van de wedstrijd was Kampong nog altijd hekkensluiter. Maar door het gelijkspel tegen HDM vorige week en de coachwissel die daaraan voorafging, zal Pinoké zich ongetwijfeld hebben afgevraagd of resultaten uit het verleden garanties voor de toekomst zouden bieden.

 

Pinoké opent score

Het was Pinoké dat de eerste kansen van de wedstrijd creëerde en na elf minuten via Kari Stam de score opende: 0-1. Van paniek of onrust was aan Kampong-zijde geen sprake. Ongeremd en vol energie werd de aanval gezocht. Dat resulteerde slechts enkele minuten later in een dot van een kans voor Luna Fokke, nog geen minuut later gevolgd door de 1-1 die op naam kwam van Julia van den Heuvel. Het was de eerste goal in een officiële wedstrijd voor de van Den Bosch overgekomen aanvalster. Maar dan ook wel een fraaie waarbij de spits met een knap backhandschot keepster Kiki Gunneman verschalkte en de bal halfhoog in het zijnet sloeg.

 

Vertrouwen

En zo startten beide ploegen aan het begin van het tweede kwart weer op gelijke hoogte. Fijn was dat aanvoerster Malou Pheninckx na enkele wedstrijden afwezigheid weer binnen de lijnen te vinden was, als altijd hard werkend en sleurend. Dat gold ook voor Michelle Simons. Hoewel ze niet scoorde maakte zij heel veel vuile meters, gaten trekkend voor haar ploeggenoten. Ook het spel van Mabel Brands verdient vermelding. Slalommend op het middenveld wist ze voor zichzelf goed ruimte te maken om de verbindingen te leggen. En Ayeisha Mcferran, die onder het nieuwe trainersduo Waasdorp/Dijkstra de voorkeur had gekregen boven Ivana Stavasius, leek met meer vertrouwen onder de lat te staan. Op belangrijke momenten hield ze haar ploeg in de wedstrijd.

 

Bovenliggende partij

Het zou tot de 29e minuut duren voor er opnieuw een goal viel. Dit keer was het Kampong dat de leiding nam. Een strafcorner door Renée van Laarhoven werd scherp binnen getipt door Margot Zuidhof: 2-1. Met deze stand kwam de wedstrijd tot rust. In het derde kwart was Kampong duidelijk de bovenliggende partij. Er werden verschillende corners en andere kansen gecreëerd die weliswaar niet tot doelpunten leidden, maar wel de boodschap afgaven dat er weinig te halen viel deze middag in het Utrechtse. In deze fase van de wedstrijd had Kampong alles onder controle.

 

Opmars naar veilige regionen

De laatste 17,5 minuut was het erop of eronder voor Pinoké dat aansluiting hoopte te houden op de play-offsplekken. Maar tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd waren het de Utrechtsen die aanspraak maakten op de overwinning. Zowel Julia van den Heuvel (naast) en Margot Zuidhof (op de keeper) kregen kansen om de score op te hogen. Vijf minuten voor het einde werd de keepster van Pinoké gewisseld voor een extra veldspeelster en verhoogden de bezoekers de druk. Het werd nog even spannend in het slot van de wedstrijd. Zou Kampong, dat dit seizoen vaker punten verspeelde in de dying seconds van een wedstrijd, nu wel de pot over de streep trekken? Met een beetje geluk – dat je kennelijk op gegeven moment ook afdwingt – voorkwam een bal op de paal de 2-2. Zo liep Dames 1, zeker niet onverdiend, als winnaar van het veld. En, minstens zo belangrijk, lijkt de opmars naar veilige regionen op de ranglijst te zijn begonnen.

 

Volgende week speelt Dames 1 opnieuw thuis, dan tegen HGC.

 

Afgetekende winst voor Heren 1


Voor de zeventiende speelronde trok Heren 1 richting de kust. Naar Klein Zwitserland in Den Haag om precies te zijn. De vorige keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden werd het 5-0 voor Kampong. Op papier zou het dus geen al te lastige middag moeten worden voor de Domstedelingen die zich versterkt wisten door Jasper Luijkx en Boet Phijffer. De eerste keerde na ruim anderhalf jaar blessureleed terug binnen de lijnen. En dat deed hem en het team zichtbaar goed. Jonas de Geus, Ties Ceulemans en Bram van Battum ontbraken wegens blessures.

 

Snelle 0-1

Kampong oogde gretig. Tijdens de warming-up, die even werd opgehouden door een reparatie aan het doelnet, zweepten de spelers elkaar op om sneller, harder, scherper te schieten. En zo startte de ploeg ook aan de wedstrijd. Hoewel KZ de bal uitnam, was het Kampong dat het spel naar zich toe trok en zijn dominantie toonde. Het was na vijf minuten de veelvuldig en sterk mee opkomende Martijn Havenga die vanaf links met een harde pass de bal de cirkel in bracht. Daar wist Bjorn Kellerman zijn stick ertegenaan te zetten waarmee de bal onhoudbaar voor keeper in de goal verdween: 0-1.

 

Nog een keer Bjorn

Maar het was niet alleen de spits van Kampong die het de Hagenezen lastig maakte. De aanval kwam in veel variaties deze middag, waaraan de in de ploeg teruggekeerde Jasper Luijkx en Boet Phijffer hun aandeel hadden. Ook de uitblinkende Robbert Kemperman wist ofwel door prachtige passjes ofwel zelf, slalommend tussen twee, drie spelers in, de cirkel te bereiken. Tot doelpunten leidde het spervuur aan kansen en kansjes echter niet. Die eer was in het eerste kwart exclusief weggelegd voor Bjorn Kellerman. Via een heerlijke combinatie met Derck de Vilder stoomde Kellerman de cirkel in om de bal hoog de touwen in te jagen: 0-2.

 

Net geen kroon op rentree

Het zou tot de tweede minuut in het tweede kwart duren voor de steenbokken de eerste kans lieten noteren. Een hard backhandschot werd goed gered door keeper David Harte met zijn legguards. Nauwelijks een minuut later wist de thuisploeg opnieuw tot binnen de 23-meterlijn door te dringen. Maar het schot dat binnen de cirkel werd gelost ging voorlangs zonder dat een Haagse stick de bal van koers wist te veranderen. Na deze kortdurende opleving nam Kampong de teugels weer op. De eerste kans was voor Jasper Luijkx die in de cirkel werd ingespeeld door Bjorn Kellerman. Met een verdediger in zijn nek en de uitkomende keeper voor zich moest hij snel handelen. Zijn geplaatste balletje werd ternauwernood aangeraakt door de keeper waarna het als een rollertje net naast ging en Luijkx’ rentree niet de kroon kreeg die zij verdiende.

 

Machtige verdediging

Niet veel later was het opnieuw Martijn Havenga die vanaf links een harde bal voorzette. Dit keer waren er geen aanvallers die het schot konden tippen. Ook KZ liet zich af en toe gelden. Maar de rust, creativiteit en ultieme controle waarmee Lars Balk en Sander de Wijn zich uit hun eigen cirkel combineerden, lieten de livestreamkijkers genieten en gaven tegelijkertijd de boodschap af dat KZ zich geen illusies hoefde te maken deze middag.


Eerste strafcorner

Dat was aan de andere kant van het veld wel anders. Daar stuurde Robbert Kemperman de Haagse verdediging het bos in door de bal even terug te halen en Terrance Pieters precies op maat in te spelen. De kans ging echter verloren. 

In de 10e minuut werd Kampong de eerste strafcorner gegeven. Jip Janssen sleepte de push in de rechterhoek waar de keeper redde met zijn legguard. De rebound kwam terecht bij Boet Phijffer die de bal behendig uit de lucht plukte en aflegde op Robbert Kemperman. Zijn backhandschot ging echter over. Net voor rust was er nog een fraaie kans voor Bjorn Kellerman nadat hij was ingespeeld door Kemperman, maar zijn schot werd door de keeper gered.

 

Moedigere indruk KZ

In de rust werden de spelers van KZ verbaal flink onder handen genomen door de coach. Zijn donderpreek, doorspekt met de nodige verwensingen, had effect. In het derde kwart maakte de thuisploeg een moedigere indruk. Het kon niet voorkomen dat Silas Lageman in de derde minuut, aangemoedigd door zijn teamgenoten ‘iets’ te halen, de bal behendig op een voetje legde. De strafcorner die erop volgde, gleed van de stick van Jip Janssen. Het rollertje werd opgepikt door KZ dat nu gelegenheid had om te counteren. Maar de tip die daaruit volgde ging naast de goal van Harte.

 

Geboren generaal

Ondertussen joeg Pepijn Luijkx als een geboren generaal niet-aflatend zijn manschappen aan. Met een hoge bal stuurde Martijn Havenga vervolgens Silas Lageman op avontuur. Die nam de bal fraai aan maar struikelde tijdens zijn opmars in de cirkel waarna zijn schot een niet te moeilijke opgave was voor de Haagse keeper. 

 

Joren op de goal

In het vierde kwart maakte David Harte plaats voor tweede keeper Joren Romijn. Maar de actie vond vooral in de andere cirkel plaats waar Kampong zijn derde strafcorner kreeg. De sleeppush van Jip werd door de lijnstop uit de goal gehouden. De rebound was voor Bjorn Kellerman die niet verder dan de legguards van de keeper kwam. Kampong bleef gevaarlijk doorkomen. Toch lukte het pas bij strafcorner nummer 4 om de score te verhogen naar 0-3. Jip Janssen sleepte zijn push aan de stickkant hard op de plank. 


0-4 en vrolijke gezichten

Niet veel later ging Sander de Wijn mee naar voren om via rechts de cirkel in te gaan en de bal hard voor te geven. Via een stick kwam deze op een voet terecht waarna Jip Janssen zich mocht opmaken voor opnieuw een strafcorner. Deze ging verloren net als het spervuur aan overige kansen. De Utrechters moesten tot de allerlaatste seconde wachten op de 0-4. Die kwam van de stick van Terrance Pieters nadat Bjorn Kellerman het voorbereidende werk had gedaan.

Een afgetekende winst die voor vrolijke gezichten na afloop zorgde en de wetenschap dat Kampong makkelijk kansen creëerde – al had de ploeg het lastiger die allemaal te verzilveren.

 

Volgende week speelt Heren 1 uit op HGC.

 
Reacties
Arnaud Naeff
6-4-2021 | Jasper, wat fijn er weer bij te zijn, toch ? De dames waren weer fel op de bal en kwamen mede daardoor hoopgevend een tikkeltje uit het dal !
Willem Cornelis
6-4-2021 | mooie resultaten.gefeliciteerd. Maar de Hoofdprijs ging natuurlijk naar Jesper Luycks.Fijn om je weer te zien spelen!
Joop de Bruijne
6-4-2021 | Mooi: Heren 1 ook rekenkundig bijna zeker van Playoff plaats en Dames 1 heeft die vervelende laatste plaats verlaten door knappe winstpartij op basis van goed hockeyende vechtmachine.

Powered by LISA