volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

D1 & H1: zondag goed voor 4 punten

Nieuwsafbeelding

Zondag reisde Dames 1 af naar Bloemendaal voor de zesde speelronde van de competitie. Een wedstrijd die bij winst een flinke sprong op de ladder zou betekenen De laatste onderlinge wedstrijd tussen de twee ploegen won Kampong op Het Kopje weliswaar met een afgetekende 0-3. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst al begon Kampong  goed, fel en gevaarlijk aan het duel. Dat wervelende begin leidde tot een grote kans voor Luna Fokke die haar schot ternauwernood geblokt zag.


Tegen de verhouding in

Na vijf minuten spelen zonder beloning, keerden de kansen. De eerste serieuze doorbraak van de Mussen zagen zij direct beloond worden met een strafcorner. Demi Hilterman was de aangewezen persoon om dat klusje te klaren – en zij stelde haar ploeggenoten niet teleur. Met een sleeppush slingerde zij de bal vakkundig tussen lijnstop Carlijn Tukkers en keepster Ayeiha Mcferran in tegen het net en de verhoudingen in: 1-0.

 

De kaas van het brood

Beduusd door het uiterst effectieve Bloemendaal had de ploeg van coach Fleur van de Kieft moeite het ritme op te pakken waarmee ze aan de wedstrijd waren begonnen. Ze lieten zich te gemakkelijk de kaas van het brood eten. Toch wist Bloemendaal daar geen gebruik van te maken waardoor er met de rust nog altijd 1-0 op het scorebord stond.

 

Kat in het bakkie?

Na de thee moest het spel van de Domstedelingen harder, feller en vooral ook effectiever om de punten uit het Bloemendaalse vuur te slepen. Afvallende ballen opeisen, duiken voor de tip-ins en tegelijkertijd meer rust en overtuiging aan de bal en de aanvallende cirkel. Het viel Dames 1 zwaar de goede intenties om te zetten in daden. Sterker, in het vierde kwart zagen ze de achterstand vergroot worden naar 2-0 door opnieuw een rake strafcorner van Demi Hilterman. Met nog 15 minuten op de klok zullen veel Bloemendaalsupporters gedacht hebben: kat in het bakkie.

 

Pam scoort aansluitingstreffer

Juist toen gooide de jeugdige selectie van de blauw-witten eindelijk de schroom weer van zich af. Er kwam iets onverzettelijks in het spel van Kampong dat de ploeg vleugels gaf. In de 66e minuut nam Pam Imhof haar team bij de hand door op een schitterende manier een snoeiharde voorzet vanaf de 23-meterlijn hoog in de touwen te tippen: 2-1. De Utrechtsen, zonder de zieke Eline Janssen in de gelederen, roken kansen. 


Pilar doet het!

De grootste tegenstander echter leek nu de tijd te zijn. Met nog drie minuten op de klok kreeg Kampong de vijfde strafcorner van de wedstrijd. Specialiste Vanessa Blockmans had eerder aan het eind van het derde kwart het veld moeten verlaten met een bloedende hoofdwond. Het was daarom Luna Fokke die plaats nam op de kop en met haar hele ziel en zaligheid de bal op goal pushte. Daar dook Pilar Romang als een duveltje uit een doosje ter hoogte van de stafbalstip op om de bal schitterend achter keepster Danique Visser in de kruising te tippen: 2-2!

 

Individuele kwaliteit met strijdlust en passie

Te kort voor het einde kreeg het publiek te zien waartoe Kampong in staat is als de speelsters hun individuele kwaliteit hand in hand laten gaan met strijdlust en passie. De 2-2 was over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag – al zullen speelsters en staf van Bloemendaal zich deze week nog weleens achter de oren krabben hoe ze vier minuten voor het einde van de wedstrijd een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen gaven en als morele verliezers van het veld liepen.


Voor de dames van Kampong daarentegen zal het ene punt als een overwinning aanvoelen. Een belangrijke opsteker richting het treffen met Victoria, volgende week zondag 17 oktober uit in Rotterdam. Want als ze dan spelen zoals de laatste minuten op Het Kopje, hoeven ze niemand te vrezen.


Heren 1 scoort erop los tegen Stichtse

 

Na de donderdagavondwinst in de Gold Cup tegen Laren (1-4) speelde Heren 1 zondag thuis de regioderby tegen Stichtse. Zonder Boet Phijffer die tijdens de vrijdagavondtraining geblesseerd raakte aan zijn hand en Mats Gruter die herstelt van een blessure opgelopen tijdens de EHL.

 

Alweer 0-1 achter

Geheel in lijn met de afgelopen drie wedstrijden was het ook deze middag keeper Moritz Kentmann die als eerste moest ‘vissen’. Hoewel Kampong heus wel kansjes creëerde, was het SCHC dat als eerste een strafcorner versierde uit geklungel in de Utrechtse cirkel. En daar wist Ties Klinkhamer wel raad mee. Door de benen van de keeper kegelde hij zijn ploeg heel brutaal op voorsprong: 0-1.

 

Jonkies scoren

Lang kon Stichtse er niet van genieten. Want binnen een minuut mochten de Kampong-supporters juichen. Bjorn Kellerman tikte snel en subtiel de bal de cirkel in waarop Casper Dobbelaar glijdend op zijn buik de gelijkmaker dacht te maken. Maar die kwam op naam van jongeling Tom Verheijen die het laatste tikje gaf: 1-1. De volgende treffer diende zich kort daarop alweer aan. Die kwam op naam van Bjorn Kellerman. Na een voorzet van linsk van Derck de Vilder had hij in alle rust en vrijheid de hoek voor het uitkiezen. Kellerman koos voor de verre: 2-1.

 

Doelpuntrijke middag

Weer drie minuten later kreeg de thuisploeg zijn eerste strafcorner nadat Terrance Pieters een voetje had gevonden in de cirkel. Bij afwezigheid van Jip Janssen, die even uitrustte op de bank, meldde een andere tiener zich op de kop cirkel: Daan Smits. En alsof het dagelijkse kost was, sleepte hij de bal fraai in het uiterste linkerhoekje de goal in: 3-1. Het beloofde een doelpuntrijke middag te worden. Vlak voor het eind van het eerste kwart stond Casper Dobbelaar klaar om alsnog zijn doelpunt op te eisen toen hij bij de rechter paal een voorzet van Terrance Pieters in een leeg goal kon rollen. De bal rolde wel alleen wonder boven wonder aan de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het na 17,5 minuut spelen 3-1.

 

Ook nog een keer Stichtse

Kampong schoot het tweede kwart uit de startblokken. Zodra het de bal had veroverd van Stichtse – en dat was heel snel – treinde Bjorn Kellerman over rechts op richting cirkel om daar een lastig balletje voor te geven. Daar had Terrance Pieters geen moeite mee en tikte de halfhoge bal de goal in: 4-1. Maar Stichtse gaf zich nog niet gewonnen. Een wat drieste verdedigingsactie met de voet van Derck de Vilder leverde de bezoekers een strafcorner op. Keeper Kentmann pareerde de sleeppush met de handschoen maar had op de hard ingeschoten rebound geen antwoord: 4-2.

 

Afgekeurde goal

Daarna was het opnieuw Kampong-time dat door slordigheidjes best veel kansen onbenut liet. Ook zag het een goal afgekeurd worden omdat de scheids verzuimde voordeel te geven en te vroeg voor een strafcorner floot – die naast ging. Zo stond er bij het rustsignaal nog steeds 4-2 op de teller.

 

Breiend naar de 5-2

Zo flitsend als het tweede kwart begon, zo traag en sloom startte Q3. Alsof Les Blues het plezier in scoren moesten herontdekken. Dat gebeurde gelukkig in de achtste minuut. Toen maakte de sterk spelende Bjorn Kellerman een eind aan het gebrei rondom de handbalverdediging van Stichtse en haalde maar eens vanuit een lastige positie uit. Het stuiterballetje eindigde wat gelukkig voor de voeten van Derck de Vilder die geen moeite had de lege goal te treffen: 5-2. 


Jip zonder masker

Ondanks de kwalitatieve overmacht van Kampong lukte het Stichtse om toch nog een keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt te komen. Maar de teen van Moritz Kentmann voorkwam dat. In de laatste minuut van het derde kwart kreeg de thuisploeg na een ‘shootje’ in de cirkel de vierde strafcorner van de wedstrijd. Jip Janssen, die voor het eerst sinds zijn onfortuinlijke botsing in april zonder masker speelde, sleepte de bal door de benen van de keeper op de plank: 6-2.

 

Niet te stillen

Maar Kampongs honger bleek niet te stillen deze zondag. In het vierde kwart werd meer dan een half dozijn kansen gecreëerd waarvan er drie doel troffen. De eerste kwam opnieuw op naam van Jip Janssen. Hij verzilverde zijn vijfde strafcorner door de bal snoeihard voorbij de lijnstop te pushen. De tweede was van de hand van Sander de Wijn. Het missen van de beu, kreeg hij het op zijn heupen, stoomde op de cirkel in en haalde verwoestend uit. De bal verdween hoog in de touwen en bracht de score op 8-2. Voor de 9-2 tekende opnieuw Jip Janssen (een hattrick!) uit alweer een strafcorner.

 

Kortom, overtuigende winst op de Stichtse buren, die met een beetje meer geluk en zorgvuldigheid zomaar een monsterscore had kunnen worden. Wellicht bewaart Heren 1 dat voor de uitwedstrijd.

Zondag 17 oktober speelt Heren 1 uit tegen Klein Zwitserland.

 
Reacties
Arnaud Naeff
11-10-2021 | De handen op elkaar voor beide teams ! Zeker voor de meisjes die door doorzettingsvermogen die ene punt uit het vuur sleepten.

Powered by LISA