volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Dubbele punten in dubbelweekend D1 en H1?

Nieuwsafbeelding

Galavoorstelling H1

Het een na laatste oktoberweekend was voor zowel Dames als Heren 1 een dubbelweekend. De heren trapten op donderdagavond thuis af tegen Amsterdam. Een duel dat aan beide kanten met een sterretje gemarkeerd zal hebben gestaan in de agenda. Want voor het eerst stond Kampongs ‘oude’ oefenmeester Alexander Cox niet naast maar tegenover wat jarenlang ‘zijn’ team was.

 

Wederzijds respect

Het begin van de wedstrijd leek getekend door wederzijds respect. Het was aftasten, verkennen – hoofdzakelijk op de helft van Amsterdam. Zonder noemenswaardige kansen kabbelde de wedstrijd naar het tweede kwart waarbij Amsterdam, verbaasd misschien over de afwachtende houding van de thuisploeg, maar eens iets probeerde. Floris Middendorp zag Trent Mitton zo vrij als een vogel voor de goal staan. De Australische spits in Amsterdamse dienst kon moeiteloos de bal achter keeper Morritz Kentmann schuiven en daarmee de wedstrijd openbreken: 0-1.

 

Weer 0-1 achter

Voor de zesde achtereenvolgende wedstrijd keek Kampong, dat niet over de geblesseerde Boet Phijffer en David Harte kon beschikken, tegen een 0-1-achterstand aan. Maar niet voor lang. Nauwelijks drie minuten later verzilverde Jip Janssen de eerste strafcorner van de wedstrijd met een droge knal op de plank – onhoudbaar voor die andere ‘oude bekende’, keeper Joren Romijn. Zeven minuten later mocht Kampong alweer juichen. Silas Lageman kwam goed door over rechts, vond Terrance Pieters in de cirkel die de bal naar zijn backhand haalde en vrij en hard kon uithalen: 2-1.

 

Spits pur sang

De voorsprong werkte als een onzichtbaar teken om de gashendel verder open te draaien. Zo stoomde op slag van rust Robbert Kemperman, ingespeeld door Casper Dobbelaar, op over links de cirkel in om met zijn backhand hard en vlak voor te zetten. Mats Gruter gleed met een prachtige tip-in de voorzet naar 3-1 en gaf daarmee zijn visitekaartje als spits pur sang af.

 

Weer Jip

Amsterdam begon een stuk overtuigender aan de tweede helft. Toch was het Kampong dat het initiatief snel overnam. Met kansen voor Terrance (op de klomp van de keeper) en een backhandschot voor Bjorn Kellerman (voorlangs) toonde de thuisploeg zich hongerig. In de zevende minuut forceerde Sander de Wijn de tweede strafcorner na de bal op een voet te hebben gelegd. Opnieuw mocht Jip Janssen aantreden. En opnieuw schoot hij met scherp.

 

Al 5-1

Nauwelijks bekomen van de goal werd de Amsterdamse defensie alweer opnieuw getest. Een pass van Derck de Vilder kwam met wat geluk bij Silas Lageman terecht die op de achterlijn de bal vasthield en wachtte tot hij Bjorn Kellerman in stelling kon brengen. In alle vrijheid trok deze de bal naar zijn backhand, haalde uit en schroefde de stand nog wat verder op: 5-1.

 

Strafcorner Amsterdam

Het was in deze fase dat Kampong het publiek meer dan vermaakte. Het was ronduit genieten langs de lijn van de fraaie combinaties en het gemak waarmee de spelers elkaar konden vinden. Had Amsterdam dan helemaal niets in de melk te brokkelen? De grootste kans kregen de bezoekers aan het eind van het derde kwart. Een hak op de stick werd bestraft met een strafcorner. Maar verder dan de handschoen van Kentmann en de rebound in het zijnet kwam de ploeg van Cox niet. 

 

Onverzadigbare scoringsdrift

Dat gaf de thuisploeg de kans om nog één keer snel en technisch volmaakt uit te vallen. Derck de Vilder veroverde de bal rond de middenlijn, passte Silas Lageman in die de bal vervolgens panklaar voorgaf aan de mee opgekomen De Vilder. Derck rondde vervolgens knap en feilloos af: 6-1.

Het laatste kwart was het nog niet gedaan met de scoringsdrift. Hoewel Amsterdam opnieuw mocht aanleggen voor een strafcorner – die door Kentmann werd gestopt met zijn klomp – was het wederom Kampong dat het applaus opeiste. Een fraaie aanval opgezet door Derck de Vilder, verlengd door Bjorn Kellerman en afgerond door Terrance Pieters schreef de 7-1 in de boeken.

 

Veelbelovende aftrap dubbelweekend

Hoewel Amsterdam een derde strafcorner kreeg lukte het de ploeg niet om iets aan de stand te veranderen. Aan de andere kant zag Kampong kans om ook nog de 8-1 te maken. Opnieuw zocht Derck de Vilder Silas Lageman nu op de kop van de cirkel. Uit de draai gaf hij de bal voor aan Terrance Pieters die zich sterk vrij speelde en voor de achtste keer deze avond Joren Romijn het nakijken gaf. Een gro(o)t(s)e zege en een veelbelovende aftrap van de rest van het weekend.Nipt verlies D1 tegen Stichtse


Een dag later trad Dames 1 aan voor de streekderby tegen Stichtse. Het ontving SCHC thuis, wat voor de afgelopen zomer vertrokken Renée van Laarhoven een weerzien betekende met haar oude club en de Klapperboom. Op papier was het verschil tussen de twee ploegen groot. Hoewel Dames 1 vorige week haar eerste winst noteerde (2-1 tegen Victoria), stond het nog altijd zeven plaatsen lager op de ranglijst dan Stichtse. Bovendien kon het team dit weekend niet beschikken over keepster Ayeisha Mcferran die met het Ierse nationale team in Pisa streed voor een WK-ticket. Wel was Vanessa Blockmans weer in de formatie weergekeerd na haar internationale verplichtingen.

 

Op achterstand

De terugkeer van de Belgische verdedigster kon niet voorkomen dat Stichtse na negen minuten spelen een eerste strafcorner versierde. Iets waar Yibbi Jansen de laatste tijd wel raad mee weet. Hoewel de bal niet goed werd gestopt, was de push hard. En dat was maar goed ook. Want alleen daardoor schoot de bal ternauwernood onder Kampong-goalie Babette Backers, die haar eerste officiële minuten in de hoofdklasse maakte: 0-1.

 

Op de paal

Niet veel later kwam de ploeg van coach Fleur van de Kieft goed weg toen Stichtse over de kop de cirkel in kwam. Werd de aanval in eerste instantie goed gepareerd door Gabriëlle Mosch, toch lukte het Stichtse om in balbezit te blijven. Dat gaf Isa Kroot de mogelijkheid om vol uit te halen, maar de paal voorkwam een grotere voorsprong. Op het eind van het eerste kwart kreeg Kampong met een strafcorner een serieuze mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De sleeppush van Luna Fokke was goed maar de redding van keepster Alexandra Heerbaart nog iets beter.  

 

0-2

Net voor rust wist Stichtse dan toch de score op te hogen. Mette Winter kreeg de bal in de diepte aangespeeld, nam met haar backhand aan kon vervolgens vrij inschieten. Ze koos voor de korte hoek en zag de keepster zich in de bal verslikken: 0-2.

Zo ongelukkig Backers acteerde bij de 0-2, zo sterk wist ze even later in de tweede helft Yibbi Jansen van scoren af te houden. Een fraaie corner in het uiterste linkerhoekje tikte ze er knap uit met haar stick.

 

Niets te verliezen

Het gaf misschien wel treffend weer hoe Kampong na de rust uit de kleedkamers was gekomen. Geenzins ge- dan wel verslagen, maar met de kop omhoog en een houding van niets te verliezen. Het zou echter nog een kwart duren voor de aansluitingstreffer – die al wel even in de lucht hing – viel. Aanvankelijk kwam Pam Imhof net tekort om een harde, strakke pass van Gabriëlle Mosch te tippen. Alexandra Heerbaart redde met de legguards maar niet goed genoeg om te voorkomen dat Luna Fokke de rebound naar de verre hoek dirigeerde: 1-2.

 

Dicht bij de gelijkmaker

De vrijdagavond werd bijna nog fraaier toen in de laatste minuten Kampong opnieuw dicht bij een goal was. Benthe van der Veldt kwam sterk over haar backhand de cirkel in, stuitte daarbij op de stichtser goalie waarna de bal hoog van de legguards terugkwam. De scheidsrechter liet echter doorspelen en dat gaf Luna Fokke de kans om de bal alsnog in de goal te werken. Met kunst- en vliegwerk voorkwam Stichtse de gelijkmaker waarna het drie punten kon bijschrijven.

 

 

Dames pakken volle buit in Eindhoven

 

Twee dagen na het nipte verlies tegen Stichtse reisden de Dames, net als Heren 1, af naar Eindhoven voor een krachtmeting met Oranje-Rood. Vier ploegen die elkaar in de competitie niet veel ontlopen. Waar de heren zich meten met de andere play-offskandidaten, strijden de dames om de punten onder aan het rechterrijtje.

 

Op voorsprong

Met drie om vijf punten ontliepen Oranje-Rood en Kampong elkaar nauwelijks. Des te belangrijker was het om dit onderlinge duel te winnen. Zo goed, sterk en onbevangen als de Dames 1 de tweede helft tegen Stichtse speelde, zo onrustig en gespannen was het spel in de lichtstad. Desondanks opende Kampong de score zo’n vijf minuten voor de rust – een lekker moment. Twee koppeltjes stonden klaar op de kop van de cirkel voor de strafcorner. De bal ging naar Luna Fokke. Met een droge sleep recht door het midden zette ze haar team op voorsprong: 0-1.

Niet veel later kreeg Oranje-Rood de kans om de stand gelijk te trekken met eveneens met een strafcorner. Maar die poging werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Kampong-keepster Babette Backers.

 

'Oranje' maakt gelijk

De start van het derde kwart liet even op zich wachten door het overtollige sproeiwater dat in Kampongs cirkel bleef staan. Een nadeel voor de aanvallende partij zou je denken. Maar nauwelijks drie minuten op weg in de tweede helft wist Sian Keil na een goede aanval – en te weinig doortastend ingrijpen van de Utrechtse defensie – de bal achter de keepster de goal in te rollen: 1-1.

 

Strafcorners

De momenten dat het publiek in dit kwart weer even op de puntjes van de stoelen ging zitten, lieten zich beperken tot de strafcorners. Twee voor Oranje-Rood en een voor Kampong. Geen van de drie deed de toeschouwers van de banken veren. En zo belandde de wedstrijd zonder echte hoogtepunten in het laatste kwart. 

 

Veel balverlies

Nog 17,5 minuut hadden beide ploegen om de broodnodige drie punten te vergaren. De eerste kans op het volle pond was voor Kampong maar werd afgefloten. Daarna volgden wat kansjes voor Oranje-Rood met een bal links naast de goal, een rechts van de goal – maar geen bal tussen de palen. Toch kwam Kampong maar lastig uit de gevarenzone. De dames speelden onrustig, hadden moeite de bal in de ploeg te houden. 

 

Slotoffensief

Dat veranderde naarmate de finish in zich kwam. Als een slotoffensief was eerst Pam Imhof gevaarlijk met een tip-in die gered werd door keepster Sarah Sinck. Daarna volgde een fraaie strafcorner van Vanessa Blockmans die eveneens goed uit de goal werd gehaald door de Eindhovense goalie. Vijf minuten voor tijd was het echter Luna Fokke die goed doorkwam over rechts, de cirkel inging en vervolgens iets deed wat het midden hield tussen een voorzet en een flats op goal. Die poging werd weliswaar gekeerd door de keepster maar vervolgens kwam de bal op een voet. En dus: strafcorner. 


Pili doet het!

Dit keer was Vanessa Blockmans de schutter van dienst. Haar schot werd nog gekeerd door de keepster. Maar de rebound kwam terecht voor de voeten van Pilar Romang die haar hoofd koel hield en deed waar heel Kampong zo naar snakte: scoren! Na deze 1-2 volgde nog een kans op meer. Maar Luna Fokke zag haar backhandschot voorlangs gaan. De winst zou echter ook niet meer in gevaar komen. De drie punten gingen mee naar Utrecht waardoor Kampong een plaatsje is gestegen op de ranglijst. 

 

Volgende week zondag, 31 oktober speelt Kampong thuis om 12.45 uur tegen Amsterdam.Heren 1 verliest twee punten


Vervolgens was het, eveneens in Eindhoven, de beurt aan de heren. Een duel tussen twee play-offskandidaten. Aan het begin van de wedstrijd stond Oranje-Rood met 16 punten op plaats 2 van de ranglijst. Kampong nam met 15 punten (wel een wedstrijd minder gespeeld) plaats 4 in. Dat beloofde dus wat voor deze zonvergoten middag.

 

Trendbreuk H1

Dat deed ook de eerste aanval van de Utrechters – die de afgelopen zes wedstrijden steeds op achterstand kwamen. Dit keer trok Bjorn Kellerman daadkrachtig ten strijde. Hij passte Silas Lageman in die zelf kon schieten maar aflegde op Terrance Pieters die er knap een strafcorner uitsleepte. Zo mocht Jip Janssen direct in actie komen. De sleper van dienst was goed bij de les en pushte de eerste mogelijkheid onberispelijk binnen: 0-1.

 

Briels maakt gelijk

Het spel golfde vervolgens op en neer waarbij Oranje-Rood enkele goede mogelijkheden kreeg om de score gelijk te trekken. Eerst zoefde een bal onverrichterzake voorlangs de goal van Moritz Kentmann, die nog altijd de revaliderende David Harte vervangt. Daarna was er een backhandschot dat knap geëlimineerd werd door Sander de Wijn. Maar de derde kans op rij was raak. Een harde voorzet vanaf de 23 meterlijn van van Sander Baart sneed de cirkel in waar Thomas Briels klaar stond om ’m door het midden in de goal te tippen: 1-1.

 

Veelbelovende start

Het Oranje-Rood-publiek kon maar kort genieten van de voorsprong van hun jongens. Want een fraaie actie van Robbert Kemperman leidde nauwelijks een minuut later tot een tweede strafcorner voor Kampong. Opnieuw was het Jip Janssen die deed wat er van hem verwacht werd en pushte de bal oerend hard onder keeper Pirmin Blaak op de plank: 1-2. Een veelbelovende start van een Super Sunday waar het publiek nog maar eens goed voor ging zitten.

 

Drie uit drie

Ook het tweede kwart begon met een fraaie aanval van Kampong waarin het combinatiehockey van afgelopen donderdag tegen Amsterdam fijntjes werd overgedaan. Tot een goal leidde het niet. Daar bleek opnieuw de pushkracht van Jip voor nodig. Want ook de derde strafcorner voor Les Bleus werd onberispelijk laag op de plank binnen geschoten: 1-3. Drie uit drie, een knappe prestatie.


Kansjes op 1-4

In deze fase van de wedstrijd liet Kampong zich op eigen helft zakken om het initiatief bij de thuisploeg te laten. Maar buitenkansjes om de score verder op te drijven, waren er ook. Zoals die keer dat Robbert Kemperman het op zijn heupen kreeg, langs drie man soleerde, Terrance in stelling bracht en het schot door Primin Blaak gekeerd zag worden waarna de rebound door Silas Lageman naast werd geslagen.

 

Aansluitingstreffer Oranje-Rood

Na rust moest er dus iets gebeuren aan de kant van Oranje-Rood. En dat gebeurde ook. Al in de eerste minuut werd er een strafcorner geforceerd die door Gijs van Merriënboer tussen keeper en lijnstop raak werd gepusht: 2-3. De grootste kansen waren dit kwart echter voor Kampong met een pegel van Bjorn op de paal als grootste ‘what if’-moment.


In het zicht van de finish 3-3

Ook in het vierde kwart creëerde Kampong nog enkele kansjes maar het geluk was op. De ploeg leek zich richting het einde van de wedstrijd ook wel met de huidige stand te kunnen vereenzelvigen – al bleef Oranje-Rood naarstig zoeken naar die ene mogelijkheid. En die kwam drie minuten voor tijd letterlijk uit de lucht vallen. Een hoge bal in de cirkel schoot ongelukkig van de stick van Sander de Wijn waarna deze voor de voeten van Jelle Galema viel. Moritz Kentmann was er als de kippen bij maar liep onbesuisd door op de aanvaller waarna de scheidsrechter onverbiddelijk de bal naar de strafbalstip verwees. Galema miste niet en bracht de stand terug tot 3-3. 


Nog even pookte Kampong het vuurtje op om alsnog de winst over de streep te trekken. Maar het mocht niet zo zijn. De punten werden gedeeld wat door Oranje-Rood als een overwinning werd gevierd.

 

Zondag 31 oktober speelt Heren 1 om 14.45 uur thuis tegen HGC.

 
Reacties
Arnaud Naeff
26-10-2021 | Deze keer alle eer voor de Dames. De speelsters en de verslaggeefster. Goed werk !

Powered by LISA