volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Dames 1 heeft venijn in de staart

Nieuwsafbeelding

Winnen moet je leren. Dat zou althans de conclusie kunnen zijn na de goede reeks waarmee Dames 1 de eerste helft van de competitie 2021-2022 heeft afgesloten. Want – spoiler alert! – ook de laatste wedstrijd voor de winterstop wist Dames 1 zich van een achterstand terug te knokken om er uiteindelijk met het volle pond vandoor te gaan.

 

Goed spel, geen beloning

Terug naar het begin. Zondagmiddag, kwart voor een, de Klapperboom. Zonder publiek op de tribunes trad Dames 1 aan tegen Pinoké. De ploeg waar uit, in Amsterdam, met 2-0 van verloren werd. Die goals vielen pas in de laatste vier minuten. Want het spel was, ook toen, hoopgevend. Alleen was de beloning er niet naar.

 

Allesbehalve sterk begin

De laatste wedstrijden heeft Dames 1 punten leren pakken. Eerst voorzichtig van teams in het rechter rijtje. Maar vorige week werd playoffskandidaat HGC aan de zegenreeks geregen. Van ontzag of angst voor de top lijkt geen of weinig sprake. Zelfs niet wanneer de ploeg op achterstand komt, zoals zondag het geval was. Want dames 1 begon allesbehalve sterk aan de wedstrijd. Het ontbrak het team van coach Fleur van der Kieft aan lef en energie. Duels werden onnodig verloren, en er werd veel balverlies geleden.


Terechte achterstand

Het spel oogde rommelig. Net als de situatie waaruit Pinoké de score wist te openen. Over rechts zetten de Steekneuzen een aanval op die resulteerde in een voorzet die voorlangs leek te gaan. Maar via een kluts kwam de bal terecht bij een aanvalster van Pinoké. Zij probeerde met een push keepster Ayeisha Mcferran te verrassen. Dat lukte niet. Maar de bal werd onvoldoende weggewerkt waardoor deze opnieuw voor de stick van een Steekneus kwam. Die push werd opnieuw gered en ook opnieuw niet goed weggewerkt. Zo volgde een derde poging van Pinoké die ook geen doel trof. Maar poging nummer vier, die van Maxime Kerstholt, bracht de 0-1 op het scorebord. Een terechte voorsprong voor de bezoekers.

 

Boosten van zelfvertrouwen

In het tweede kwart tapte Kampong al uit een ander vaatje. De achterstand leek niet zozeer te knagen aan het zelfvertrouwen van de thuisploeg als wel datzelfde zelfvertrouwen een boost te geven. Er werd meer inzet, meer energie en meer passie op de mat gelegd. Taken werden nageleefd, afspraken nagekomen. Dat resulteerde in het winnen van duels en een balvaster elftal. En in een goal! Op slag van rust – een lekker moment – maakte Luna Fokke optimaal gebruik van een doodspelmoment. Terwijl twee speelsters van Pinoké met hun rug naar de bal rochting de Amsterdamse loopgraven liepen, klatste Luna de bal hard richting cirkel. Pinoké-verdedigster Frances Westenberg tastte mis op de lastige stuiterbal, waardoor deze voor de voeten van Pilar Romang terechtkwam. Die aarzelde geen moment en verschalkte keepster Kiki Gunneman met een fraaie backhandlob. 1-1!

 

Erop en erover

Na rust was er aan de kant van Kampong geen sprake van berusting in het gelijkspel. Hoewel het niet de beste wedstrijd van de Utrechtsen was, werden de mouwen nog iets verder opgestroopt en werd er onvermoeid hard gewerkt. Niet de 1-1 verdedigen, maar op zoek naar nog een goal. Vooruit hockeyen, bluf tonen, lef – zo’n houding dus. Mede daardoor wist Kampong het overwicht in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zonder overduidelijke kansen overigens. De thuisploeg was gewoon uiterst efficiënt. Zoals richting het einde van het derde kwart. Toen scoopte Noor van den Nieuwenhof de bal naar Luna Fokke die opnieuw een harde voorzet gaf richting cirkel. Keepster Gunneman had daar in eerste instantie nog antwoord op. Maar Benthe van der Veldt was er als de kippen bij om de rebound alsnog om op te waarderen tot Kampongs tweede treffer.


Linkerrijtje

Die stand zou onveranderd op de borden blijven staan tot en met de zeventigste minuut. Ook het verwisselen van de keepster voor een extra speelster aan Pinoké’s zijde zou daar niets aan veranderen. Spannend werd het door het opvoeren van de druk wel. Maar dames 1 hield dapper stand en eigende zich, zeker niet onverdiend, de drie dure play-offspunten van Pinoké toe. Daarmee schuift Kampong een plekje in de ranglijst op én verhuist naar het linkerrijtje. Wat een heerlijke manier om aan de winterstop te beginnen!

 

Op 6 maart hervat dames 1 de competitie met de uitwedstrijd tegen HDM. In de tussentijd maken Mabel Brands, Pam Imhof en Gabrielle Mosch deel uit van de Nederlandse zaalselectie, gaan de jongste speelster de zaalcompetitie spelen, vertrekken Luna Fokke en Carlijn Tukkers naar Zuid-Afrika voor het WK U21 en genieten andere speelsters van wat welverdiende rust . En de begeleiding? Die zal zich ongetwijfeld buigen over de vraag hoe ze Kampongs venijn dat in de staart van deze eerste competitiehelft zat, vanaf het begin van de tweede competitiehelft aan de dag kunnen leggen. Een interessant en mooi ambitieus vraagstuk om de komende winteravonden mee door te komen...

 
Reacties
Arnaud Naeff
26-11-2021 | OKE hoort deze keer volledig bij Kampong.
Lien Veen-Witteveen
25-11-2021 | Weer een prachtig verslag van een spannende wedstrijd

Powered by LISA