volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Bloemen, tranen en punten bij laatste wedstrijden D1 en H1

Nieuwsafbeelding

De laatste speelronde van de competitie was voor zowel Dames 1 als Heren 1 in theorie spannender dan in de praktijk. De wedstrijd van Dames 1 moest wel heel raar lopen wilde het play-outspook hen nog bezweren. Bloemendaal moest maar liefst een saldo van twaalf doelpunten overbruggen om de Utrechtsen van de veilige achtste plek te verdringen. Nu was de wedstrijd van de Mussen tegen het gedegradeerde Victoria er natuurlijk wel een om de doelgemiddelde flink op te krikken. En Kampong zelf moest uit tegen Stichtse, de nummer 2 van de competitie. Daar moesten de dames het verlies dus beperkt zien te houden.

 

Voor rust al 3-0 achter

Op papier leek een 6-0-verlies bij SCHC fors maar toch ook niet ondenkbaar. En toen het afgelopen zondag na dertien minuten 2-0 voor de thuisspelende ploeg stond, zal er bij deze of gene Kampong-supporter toch even vertwijfeld achter het oor gekrabd zijn. Zeker toen Bloemendaal ondertussen deed wat het moest doen en al in de eerste helft op een 3-0-voorsprong kwam. 

 

Slap begin

Kampong begon slap en afwachtend aan de wedstrijd in Bilthoven. SCHC daarentegen leek zich te willen revancheren voor de verloren finale van de Gold Cup donderdagavond. De eerste strafcorner van de wedstrijd was voor de thuisploeg die met Yibbi Jansen een absolute specialist binnen de gelederen heeft. Op prachtige wijze slingerde zij na acht minuten spelen de bal hoog in het dak, keepster Ayeisha Mcferran kansloos latend: 1-0. Nauwelijks vijf minuten later was het Ginelle Zerbo die een goede voorzet van Famke Richardson hoog in de touwen zwiepte: 2-0. 

 

Bal op de lat

En toen voor de rust ook de derde treffer aan Stichtse kant werd genoteerd – nadat Yibbi Jansen kort ervoor al een bal op de lat had gepust – was de wedstrijd wel gespeeld. Xan de Waard zette voor Stichtse een fraaie aanval op snelheid op dwars door het midden, vond Laurien Leurink naast zich, en speelde samen met haar Ayeisha Mcferran uit: 3-0.

 

Kansen voor Kampong

Na rust zagen de toeschouwers een meer solide en alerter Kampong op het veld staan. De ploeg van Fleur van de Kieft ging half court spelen, kon daardoor beter met de druk van de thuisploeg omgaan en wist ook nog heel wat strafcorners te versieren. Geen van die kansen kon worden verzilverd door Luna Fokke, die bij afwezigheid van Vanessa Blockmans nu eerste cornervrouw is. Eline Janssen wist het SCHS’s sluitpost Alexandra Heerbaart nog het lastigst te maken toen zij een harde voorzet bijna onder de keepster door wist te tippen. Na zeventig minuten spelen stond er echter nog steeds dezelfde stand op het scorebord als bij rust.

 

Veilig achtste

En Bloemendaal? Dat won weliswaar met 4-1 van Victoria maar kwam daarmee slechts halverwege het benodigde aantal doelpunten om Kampong te passeren. Zo eindigde het seizoen voor Kampong op een veilige achtste plaats. Een plek die de dames vooral te danken hebben aan de goede reeks die zij voor de winterstop speelden. De tweede seizoenshelft bleek vooral rijk aan leerpunten. 

 

Goede winst maar lege handen voor Heren 1

Heren 1 kon tijdens de laatste speelronde in theorie de tiende play-offs nog bereiken. Daarvoor was het echter mede afhankelijk van andere teams. Zowel HGC als Oranje Rood zouden moeten verliezen, terwijl Kampong (eindelijk weer eens) de volle buit zou moeten pakken. Nu was dat laatste al een behoorlijke opgave aangezien Les Blues thuis tegen Pinoké, de nummer 2 van de competitie, speelden. Maar dat HGC van degradant Hurley zou verliezen, hielden maar weinigen voor realistisch.

 

Op volle sterkte

De supporters zagen op een volle, zonnige Klapperboom dat Kampong eindelijk weer eens op volle oorlogssterkte aantrad. Dus met Sander de Wijn en de lang geblesseerden en afscheid nemende Robbert Kemperman en Bjorn Kellerman binnen de lijnen. Ook was de jonge spits Mats Gruter weer van de partij. Het gaf de ploeg het vertrouwen dat de afgelopen weken zo flinterdun leek.

 

Goed begin

Het was Sander de Wijn die na twee minuten Silas Lageman op avontuur stuurde. Die ging de cirkel in, vond een voetje en haalde de eerste strafcorner van de wedstrijd. Een lekker begin dat nog lekkerder werd. Want Jip Janssen had maar één mogelijkheid nodig om Pinoké-keeper Hidde Brink te passeren. Laag in het uiterste linkerhoekje plantte hij zijn snoeiharde sleeppush die met een droge ‘plok’ de 1-0 inluidde. Een heerlijk begin van de wedstrijd!

 

Extra glans voor Bjorn en Robbert?

Pinoké liet echter zien waarom het als tweede in de ranglijst staat. Met snelle combinaties wisten de Steekneuzen een aantal keer gevaarlijk voor David Harte op te duiken. Maar David keepte als vanouds en wist met een aantal belangrijke reddingen zijn ploeg vol vertrouwen te houden. Ondertussen stelde Mats Gruter de twee afscheid nemende grootheden in staat om hun laatste wedstrijd extra glans te geven. Mats passte Bjorn in die opstoomde richting cirkel met Robbert naast zich. Net voorbij de 23 speelde hij Robbert de bal toe die de cirkel inging en achter zich langs, met zijn backhand – natuurlijk, altijd die backhand – de bal teruglegde op Bjorn. Een heerlijk passje dat net wat snelheid tekortkwam om Bjorn te bereiken.

 

Kansen op 2-0

Ook in het tweede kwart kreeg Pinoké onvoldoende vat op Kampong. Sterker, het was de thuisploeg die het meest aanspraak maakte op een goal. Zo haalde Bjorn Kellerman, na drie minuten spelen en een een-tweetje met neef Derck de Vilder, een strafcorner. Die mislukte maar vormde desalniettemin een kansje voor Derck om de tweede van de middag erin te prikken. De opnieuw erg goed spelende middenvelder kwam net tekort. Daarna telde het publiek nog minstens drie andere goalkansen voor Kampong die alle onbenut bleven.

 

Weinig cadeautjes, veel energie

Nu was het niet zo dat de bezoekers daar helemaal niets tegenoverstelden. Pinoké speelde goed, sterk en snel. Het vond alleen een Kampong tegenover zich dat weinig cadeautjes weggaf. En als dat toch eens gebeurde, dan zag je weer de ploeg die voldoende lucht en energie had om elkaars fouten op te vangen. Het was dan ook Kampong dat na rust opnieuw mocht juichen na een heerlijke aanval over rechts, opgezet door Derck de Vilder. In de cirkel vond hij Bjorn Kellerman die over de achterlijn opliep, de bal teruglegde op Derck die succesvol leek af te ronden – alhoewel Terrance Pieters kennelijk het laatste, beslissende tikje gaf. Hoe dan ook, na acht minuten spelen in de tweede helft stond er 2-0 op het scorebord en zag alles en iedereen met een blauw hart hoe de neven Bjorn en Derck hun samenwerking vierden. 

 

Pinoké komt terug

Niet veel later was het Robbert Kemperman die in stelling werd gebracht door Jonas de Geus. Hij draaide weg bij zijn tegenstander, naar zijn geliefde backhand, haalde uit maar zag dat zijn vizier nog niet helemaal op scherp stond. Aan de andere kant was Pinoké wel trefzeker toen Marlon Landbrug over rechts de cirkel in kwam en de bal voorgaf op Dennis Warmerdam. In eerste instantie kon David Harte dat gevaar nog neutraliseren. Maar op de niets ontziende uithaal van Luca Wolf had hij geen antwoord: 2-1.

 

Afscheid van ijzersterke as

Zou deze aansluitingstreffer dan toch weer puntenverlies inluiden, zoals de afgelopen weken zo vaak het geval was bij Heren 1? Feitelijk maakte het weinig uit. HGC stond inmiddels al met ruime cijfers voor tegen Hurley, waarmee de laatste play-offsplek onbereikbaar was. Hoewel Pinoké het laatste kwart nog extra aanzette, kansen creëerde en zelfs de keeper eruit haalde, kwam de voorsprong van Kampong niet echt meer in gevaar. Sander de Wijn die voor bijna elke verdedigende uitdaging een slimme opbouwende oplossing had, stelde zelfs zijn maatje Robbert Kemperman nog in staat om de 3-1 te scoren. Maar met zijn schot trof hij het been van Bjorn Kellerman, het derde lid van het driemanschap dat jarenlang de ijzersterke as van Kampong Heren 1 vormde. Na zeventig minuten spelen was het dan gedaan. De punten in de zak, tijd voor bloemen, champagne en tranen.

 

Op de schouders

Eerst werden de afscheid nemende Dames 1-speelsters Malou Pheninckx, Michelle Simons en Gabrielle Mosch gehuldigd. Daarna was het applaus voor de vertrekkende Alex Verga (Almere), Bjorn Kellerman (onbekend) en een zichtbaar geëmotioneerde Robbert Kemperman (Amsterdam). De laatste twee werden door het team op de schouders gehesen en langs het publiek gewandeld. Hoewel er voor het eerst in negen jaar geen play-offs door Kampong worden gespeeld, had Heren 1 een goede overwinning behaald en daarmee Alex, Bjorn en Robbert toch een beetje het afscheid gegeven dat ze hebben verdiend.

 
Reacties
Joop de Bruijne
14-5-2022 | Verslaggever: al je verslagen dit seizoen met veel plezier gelezen. Top, Dank. En graag tot volgend seizoen

Powered by LISA