volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Sportpsycholoog: Oliver de Koning

Nieuwsafbeelding

Ik ben Oliver de Koning, woon in Beusichem en heb zelf op topniveau gesport. Bij voetbalclub Feyenoord heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen en uiteindelijk heb ik jaren gespeeld in de Hoofdklasse. Ik weet uit eigen ervaring wat er allemaal bij komt kijken om topsporter te zijn (naast het volgen van een studie).

In 2010 heb ik met een aantal collega’s het boek ‘Kopsterk’ uitgebracht. Hierin staan de mentale aspecten beschreven die een belangrijke rol spelen binnen de sport en hoe deze te trainen zijn.
Op dit moment werk ik onder andere bij het Johan Cruyff College als topsportbegeleider / sportpsycholoog, waarbij ik studenten, die naast hun studie ook aan topsport doen, help om zowel op studie als sportgebied het maximale uit zichzelf te halen.

Mentale vaardigheden krijgen binnen de Kampong jeugdopleiding veel aandacht. In het seizoen 2016-17 zijn we gestart met een project om het mentale aspect volledig in te bedden in de training en coaching. We kijken daarbij vanaf de C-jeugd naar individuele gedragsvoorkeuren. Die voorkeuren bepalen het gedrag in dagelijkse situaties waarin iemand ontspannen is, maar ook in situaties waarin de stress hoog is, zoals in een belangrijke wedstrijd. Ieder individu reageert anders, het is daarom van groot belang die voorkeuren te kennen zodat we waargenomen gedrag beter kunnen duiden en het in een wedstrijdevaluatie inzichtelijk kunnen maken.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik werk samen met de technische leiding en de trainer/coaches om teams op mentaal vlak een stap verder te helpen. Alle informatie die voortkomt uit wedstrijden, trainingen of gesprekken over voorkeursgedrag binnen de Kampong-setting valt niet onder het beroepsgeheim. Dat betekent dat ik (gezonde) gedragsanalytische informatie in principe deel met de staf.

Mocht er echter meer aan de hand zijn of heb je psychologische hulp nodig, dan is het mogelijk om een gesprek onder beroepsgeheim aan te vragen. De informatie uit een dergelijk gesprek blijft geheim. Dat kan direct via mijn praktijk: [email protected]. De kosten daarvan worden buiten Kampong om in rekening gebracht.

 
Powered by LISA