Het devies bij ParaHockey is: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’, want iedereen moet kunnen hockeyen. ParaHockey is voor iedereen die niet bij regulier hockey mee kan doen en niet rolstoel gebonden is.
Het doel van ParaHockey is om iedereen die niet mee kan komen binnen het reguliere hockey toch een kans te geven om te hockeyen. Per speler wordt er gekeken wat er mogelijk is en hoe deze uitgedaagd kan worden. Voor sommige spelers is het heel fijn om elke week buiten met vrienden te kunnen bewegen en anderen zijn competitiever en willen naast de gezelligheid ook nieuwe dingen leren en beter worden.
De ParaHockey commissie
Onze commissie bestaat uit Chris, Lisette, Bettien, Bodine, Stans, en Lieke.
Chris de Vet is behalve de voorzitter de trainer van de G2, elke zaterdag staat hij op het veld om de spelers allerlei trucjes aan te leren, de strafcorner te oefenen en ze klaar te stomen voor de eerstvolgende wedstrijd.
Lisette Bakker is als hoofdtrainer en technisch coördinator zowel op woensdag als zaterdag op het veld te vinden.
Bettien Streng is de coördinator en elke woensdag geeft ze training. Ze is samen met Barbara betrokken bij de start van het G-hockey en nog steeds de drijvende kracht achter het ParaHockey bij Kampong.
Bodine van Vuuren is al jarenlang trainer bij het ParaHockey. Als trouwe kracht heeft zij inmiddels alle teams getraind en op zaterdag kun je haar overal inzetten, zij kan alle spelers aan het hockeyen krijgen.
Stans Vruggink is behalve commissielid ook coach van de G3 tijdens wedstrijddagen regelt zij de warming-up, speelt de keeper in en zorgt ervoor dat iedereen met opgeheven hoofd van het veld gaat.
Lieke Visser is naast commissielid ook manager van het GA team en enthousiaste, trouwe supporter bij zowel de uit als thuiswedstrijden.
Training
De trainingen zijn op zaterdagochtend van 10:15 tot 11:15 uur en/of woensdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur en van 18:15 tot 19:15 uur.
Op zaterdagochtend traint iedereen met zijn eigen team en op woensdagmiddag worden er twee trainingsgroepen gemaakt op sterkte en leeftijd.
De training staat onder deskundige leiding van trainers uit zowel de jeugd als uit de senioren. Elk jaar zijn er bijscholingen voor alle trainers.
De trainingen kennen een duidelijke structuur. De spelers zijn 10 minuten voor aanvang aanwezig, een moment waarop bijzonderheden kunnen worden doorgegeven. Van iedere sporter is een Trainingskompas aanwezig waarop, indien relevant, motorische beperkingen (bv. spierzwakte), medische gegevens (bv. suikerziekte) en bijzonderheden t.a.v. communicatie (bv. verminderd gehoor, stotteren, slecht praten) staan vermeld, zodat hiermee rekening kan worden gehouden.
De trainingen starten altijd met een warming-up en worden afgesloten met een wedstrijdje. In de tussentijd wordt er per team getraind en zal er tijdens de oefeningen aan alle spelers individuele aandacht gegeven worden, zodat iedereen op zijn/ haar niveau uitgedaagd wordt.
Competitie
De KNHB heeft een aparte ParaHockey competitie. Er wordt gespeeld volgens de reguliere zestal en achttal competitie , met kleinere poules waardoor er minder wedstrijden zijn dan bij regulier hockey.
ParaHockey heeft vrijwel dezelfde regels als het reguliere hockey alleen zijn een aantal spelregels aangepast om de spelvreugde en de veiligheid te vergroten. De wedstrijden worden zowel thuis als uit op zaterdag gespeeld.
Sport en spel groep
Er is ook een sport en spel groepje voor deze doelgroep. Deze groep is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, die nog geen competitie spelen. Ze maken hier kennis met de beginselen en basistechnieken van hockey en zullen daarnaast ook veel spelletjes doen om zich breed motorisch te ontwikkelen.
Lidmaatschap
Geïnteresseerde sporters kunnen zonder enige verplichting driemaal op proef meetrainen. Een hockeystick is aanwezig, zorg zelf voor sportkleding en sportschoenen en scheenbeschermers.Na deze trainingen zullen wij (evt. samen met de ouders) in alle eerlijkheid bekijken of lid worden verstandig, haalbaar en leuk is. Aan deze kennismaking zijn geen kosten verbonden. Het seizoen loopt van september tot juli.
De ParaHockey commissie
De commissie initieert het beleid van ParaHockey bij Kampong. Daarbij maakt de
commissie gebruik van de informatie / beleid dat wordt gemaakt door de ParaHockey commissie van de KNHB.
De commissie zorgt dat er voldoende middelen zijn zowel financieel als materieel om de sporters op een veilige manier te kunnen laten hockeyen.
Andere taken zijn: PR, organisatie met hulp van ouders / trainers van events zoals Line Up, eindfeestje, bijscholing trainers e.d.
Pagina delen
Laan van Maarschalkerweerd 14
3585 LJ Utrecht
NL87RABO0369289420 t.n.v. SV Kampong Hockey
030 20 06 014 (clubhuis)
030 25 11 420 (Hockeykantoor)